Fon Kramon: Dijalog sa Beogradom nažalost nije prioritet za Kurtijevu vladu

Vesti 21. apr 202216:13 > 16:1517 komentara
viola fon kramon
N1

Izvestiteljka Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon izjavila je da aktuelna Vlada na Kosovu ne daje prioritet dijalogu sa Srbijom, prenose prištinski mediji.

„Nažalost, uprkos novoj energiji stvorenoj imenovanjem izaslanika EU za dijalog (Miroslav Lajčak), s očajem saznajem da posredovan dijalog Kosova i Srbije, koji ostaje preduslov za integraciju Kosova u EU, nije prioritet aktuelne Vlade“, rekla je ona u Odboru za spoljne poslove Evropskog parlamenta koji je danas razmatrao nacrte izveštaja i rezolucija o Kosovu i Srbiji.

Fon Kramon je dodala da bi dijalog trebalo da postane prioritet i da Kosovo mora da ima koristi od novog zamaha saradnje sa SAD i EU.

„Dijalog treba da postane politički prioritet i ne želimo da Kosovo ključni međunarodni partneri vide kao manje konstruktivnu stranu u dijalogu. Umesto toga, želimo da Kosovo učini dalji korak u konkretizaciji postignutih sporazuma o energetici, registarskim tablicama vozila i nestalim licima. Kosovo mora dalje da koristi novi prozor mogućnosti sa svojim saveznicima dok postoji puna transatlantska saradnja za dijalog“, poručila je Fon Kramon.

Komentari

Vaš komentar