Fon Kramon: Savez 90/Zeleni Srbije zloupotrebljava identitet nemačkih Zelenih

Vesti 09. feb 202217:40 8 komentara
Savez 90/Zelenih Srbije
Savez 90/Zelenih Srbije

Poslanica Evropskog parlamenta iz redova Zelenih Viola fon Kramon rekla je da partija "Savez 90/Zeleni Srbije" zloupotrebljava identitet nemačkih Zelenih.

„Partija iz Srbije, pod nazivom ‘Savez 90/Zelenih Srbije’, kopira naziv, ideje i vizuelni identitet nemačke Zelene partije“, napisala je ona na Tviteru.

Dodala je da ljudi iz poslaničke grupe Zelenih u EP žele da naglase da „Savez 90/Zeleni Srbije“ bez odobrenja koristi ime, vizuelni identitet i kredibilitet te nemačke partije u, kako je navela, „pokušaju da prevari glasače u Srbiji, koji sve više postaju svesni ekoloških problema u Srbiji“. Istakla je da žele da podvuku da ne postoje bilo kakve veze niti saradnja između Zelenih i pomenute partije iz Srbije.

„Srbija ima partije i organizacije koje istinski promovišu i neguju ekološke vrednosti i ideje. Među našim prirodnim i uskoro zvaničnim partnerima su Ne davimo Beograd, Zajedno za Srbiju i Otvorena građanska platforma Akcija (koalicija „Moramo“), koji su u prvim borbenim redovima za zelenu politiku“, naglasila je fon Kramon.

Evroposlanica je rekla da akcije Saveza 90/Zelenih Srbije nisu u saglasnosti sa demokratskim standardima i vrednostima EU.

„Kako se približava početak predizborne kampanje, pozivamo na fer i slobodnu kampanju, koja se ne zasniva na obmanjivanju glasača, već prioritetno poštuje vrednosti Evropske unije“, zaključila je.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare