Formiran predmet „Petnica“, naložene predistražne radnje

Vesti 25. jun 202112:56 > 14:026 komentara
N1

Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu pokrenulo je predistragu o mogućem seksualnom zlostavljanju u Istraživačkoj stanici Petnica, saznaje N1.

Predistraga je pokrenuta nakon pisanja medija o ovoj aferi , a u Tužilaštvu potvrđuju da niko do sada nije podneo prijavu zbog seksualnog uznemiravanja u stanici “Petnica”.

Policiji je naloženo da izvrši potrebne provere, prikupi obaveštenja i informacije od potencijalnih žrtava i onih koji mogu biti osumnjičeni u ovom slučaju. Do tada u interesu istrage, drugi podaci se ne mogu saopštavati.

O seksualnom nasilju u Petnici javnost je saznala pošto su polaznice u razgovoru za nedeljnik „Vreme“ detaljno ispričale kroz šta su prošle, a veliki deo njih u to vreme je bio maloletan. Napasnik, kojeg žrtve oslovljavaju sa S., terao je devojčice da se skidaju i fotografisao ih gole.

povezane vesti

„Tužilaštvo nije bilo obavešteno o ovom slučaju. Juče smo saznali nakon što je objavljen tekst i tada formirali predmet. U konsultaciji sa Višim javnim tužiocem u Valjevu Draganom Markovićem naložili smo predistražne radnje. Kontaktirali smo inspektore i obavestili koje radnje da preduzmu i od koga da uzmu izjave“, kaže za Nova.rs Osnovni javni tužilac u Valjevu Vladimir Davidović.

Podsetimo, kako je nedeljnik „Vreme“ objavio, sa nasilnikom S. je sporazumno raskinut radni odnos 2017. godine. Ipak, iako zvanično, od 2017. nema nikakve veze sa Istraživačkom stanicom Petnica, mejl prepiske u koje je „Vreme“ imalo uvid pokazuju da je aktivno učestvovao u izradi „Petničkih svezaka“.

Kako se dalje navodi, pretpostavlja se da ima više od 20 žrtava.

Komentari

Vaš komentar