(FOTO) Deo fasade otpao sa zgrade u beogradskom naselju, stanari prethodno prijavili naprsnuće

Vesti 16. maj 202417:42 110 komentara
Udruženje Moje naselje /Prosleđene fotografija

Deo fasade otpao je sa zgrade u naselju Vojvode Vlahovića u Ulici Milovana Vidakovića broj 1 nakon olujnog vetra. Član Udruženja Moje naselje Marko Mladenović, kaže za N1 da je pre otpadanja Građevinskoj direkciji Srbije prijavljeno da se na zgradi pojavilo naprsnuće.

Marko Mladenović kaže za N1 da je upravnik stambene zajednice u kojoj se desilo otpadanje dela fasade pre par dana nagovestio Građevinskoj direkciji Srbije koja je zidala objekat da se na pomenutom delu zgrade pojavila pukotina.

„Nakon toga oni su poslali ekipu koja je rekla da to nije ništa, da je to zbog vode iz zapušenog oluka i da to nije u garanciji Građevinske direkcije Srbije koja je gradila stambeni objekat. Komšije kažu da je deo koji je otpao bio potpuno suv te da nema veze sa samim olukom“, navodi Mladenović.

Udruženje Moje naselje /Prosleđene fotografije

Deo fasade pao je na sam ulaz zgrade.

„Srećom niko nije bio tu. Slučaj je prijavljen GDS, a u prvoj izjavi koju su dali navode da je zgrada izašla iz garancije i da sanacija nije njihova obaveza“, objašnjava Mladenović.

Udruženje Moje naselje /Prosleđene fotografije

Sagovornik N1 navodi da ovo nije izolovan slučaj i da na samoj zgradi postoji niz propusta.

„Od pucanja temlja, prodiranja vode. Imali su problem sa poplavama, pucanjem vodovodnih cevi nakon čega im je iz Beogradskog vodovoda i kanalizacije rečeno da nisu nadležni jer je zgrada priključena na nelegalnu mrežu. A vi kao savestan kupac koji ste kupili stan od GDS očekujete da vam je bar sve legalno. Otpadanje fasade je samo jedan od rezultata ‘kvalitetne gradnje’. Problem je u celom procesu izgradnje“, navodi.

Zgrada je useljena 2012/2013. godine. Stanari se godinama tuže sa GDS i taj sudski spor još nije završen.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare