FOTO Dokumenta Milana Radoičića koja je Svećlja pokazao na konferenciji

Vesti 25. sep 202317:12 182 komentara
Betimi per Drejtesi

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja je na konferenciji za medije rekao da su u jednom od vozila marke mercedes sa BG tablicama pronađena i dokumenta zamenika predsednika Srpske liste Milana Radoičića, koje je Svećlja i pokazao na konferenciji.

Kako se može videti na dokumentima pokazanim na konferenciji, u vlasništvu su magnum 357, glok, sig sauer, laugo arms i valter. Kao namena, pored svake vrste oružja, navedeno je da je za ličnu bezbednost.

Svećlja je zatražio od Srbije da preda Kosovu osobe koje su napale Kosovsku policiju, kako bi, kako je rekao, odgovarale pred pravosudnim organima za terorističke akte.

„Mi sumnjamo da je on (Milan Radoičić) bio deo tih 30 koji su napali policiju Kosova. Našli smo dokumentaciju u jednom od vozila, sa Radočićevom dokumentacijom. Imamo i druga obaveštajna saznanja, da je on bio jedan od vođa te grupe. Kao što sam i pre rekao, sada je dužnost policije da dokazuje sve činjenice do detalja. Činjenica je da ovo što vidite ne može da se pripremi za jedan dan, i bez uključivanja i vođstva države Srbije“, rekao je.

Generalni direktor policije Kosova Gazmend Hodža izjavio je da su osobe osumnjičene za nedeljni napad na kosovsku policiju u mestu Banjska, koje nisu neutralisane ni uhapšene, uspele da odu peške iz prostora „u i oko manastira Banjska“.

On je na konferenciji za novinare u kampu „Belvedere“ u Južnoj Mitrovici na kojoj je izloženo oružje zaplenjeno iz tog slučaja, rekao da ih je bilo oko 30, te da su napadači ostavili vozila koja su koristili tokom napada.