(FOTO) Uhapšeno osam osoba: Prodavali dijetetske suplemenate, falsifikovanu robu..

Vesti 20. sep 202322:44 0 komentara
Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE (STR)

Policija je u saradnji sa nadležnim javnim tužilaštvima i Republičkom tržišnom inspekcijom, uhapsila osam osoba zbog nelegalne proizvodnje i trgovine - saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Kako se sumnja, robu su prodavali fizičkim licima posredstvom kurirske pošte čime su ostvarili imovinsku korist u iznosu od 114,2 miiona dinara. Kod njih je nađena i oduzeta nelegalna roba vrednosti 11,4 miliona dinara.

To su dijetetski suplementi, veterinarski preparati, razna druga roba, falsifikovana roba proizvođača zaštićenih robnih marki, falsifikovani i polovni auto-delovi.

Osumnjičeni su uhapšeni širom Srbije u koordinaciji sa Službom Uprave kriminalističke policije (UKP) za suzbijanje kriminala.

Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE (STR)
Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE (STR)
Tanjug/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE (STR)

Zbog sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljene trgovine, neovlašćene upotrebe tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake robe ili usluga, kao i nedozvoljenog skladištenja robe, uhapšeni su H.Č. (26) iz Oroma, M.J. (58) iz Niša, N.I. (24) iz Doljevca, N.Ž. (28) iz Malog Crnića, B.M. (38) iz Šapca, N.M. (28) iz Aleksinca, N.P. (51) iz Leskovca i M.S. (29) iz Merošine.

Protiv još pet osoba starosti 59, 24, 31, 44 i 50 godina tužilaštvima će biti podnete krivične prijave u redovnom postupku za ta krivična dela.

Osumnjičenima H.Č, M.J, N.I. i N.Ž. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnim tužilaštvima, dok su tamo već uz krivičnu prijavu privedeni B.M. N.M, N.P. i M. S.