(FOTO / VIDEO) Specijalci Kosovske policije blokiraju put ka selu Banjska

Vesti 24. sep 202310:52 1 komentar

Noćas je ubijen kosovski policajac u selu Banjska u zvečanskoj opštini, dvojica ranjena ali van životne opasnosti. Prema detaljima Kosovske policije, ubijeni su u zasedi, kada je na tri redovne policijske jedinice iz Zvečana koje su došle zbog prethodno postavljene blokade od dva kamiona na mostiću pri ulazu u selo, otvorena vatra.

Vatra i detonacije su trajali više sati, a prema svedočenju meštana, utihnulo je sve oko 7 časova jutros. Meštani Banjske su uplašeni i opisuju da se noćas vodio „pravi mali rat“.

Kosovski zvaničnici su odmah optužili Beograd i „srpske kriminalne bande“ za vinovnike tragedije, dok je šef kabineta Vjose Osmani saopštio: „Srpski ‘zeleni čovečuljci’ sa oklopnim vozilima nalaze se 15 km unutar teritorije Kosova (Banjska), gde je teroristički napad na Kosovsku policiju rezultirao likvidacijom Kosovskog policajca, dok je drugi ranjen“.

REUTERS/Fatos Bytyci
REUTERS/Fatos Bytyci
REUTERS/Fatos Bytyci
REUTERS/Fatos Bytyci
REUTERS/Fatos Bytyci

Nekolicina kosovskih medija od jutros objavljuje slike manastira Banjska, uz ponavljanje informacije da se napadači navodno „kriju u ovom verskom objektu“, podsećaju na ubistvo specijalca Envera Zumberija na Severu 2011. godine, objavljujući fotografije i puna imena sada ubijenog narednika, i drugog povređenog policajca.

Prelazi su blokirani, a blokirani su i putevi koji vode ka Banjskoj.