Francusko ministarstvo: Među žrtavama u školi učenica francuske nacionalnosti

Vesti 03. maj 202322:19 6 komentara
TANJUG/JADRANKA ILIĆ

Francusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je među žrtvama napada u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu učenica francuske nacionalnosti.

„Sa tugom smo saznali za oružani napad koji se dogodio u školi ‘Vladislav Ribnikar’ u Beogradu 3. maja ujutru, koji je izazvao veliki broj žrtava među učenicima i nastavnicima, a među kojima je i učenica francuske nacionalnosti“, navodi se u saopštenju na sajtu ministarstva.

Osmoro dece i radnik obezbeđenja ubijeni su jutros o oružanom napadu jednog četrnaestogodišnjeg učenika u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u centru Beograda. Šestoro učenika i jedna nastavnica su povređeni a napadač je uhapšen.

„Naše službe i naša ambasada u Beogradu su mobilisane da pruže svu svoju podršku porodici naše mlade sunarodnice. Mislimo i na porodice nastradalih, kojima izražavamo najdublje saučešće, kao i na mnoge povređene, kojima želimo brz oporavak“, dodaje se u saopštenju.

Francuska izražava punu solidarnost sa srpskim narodom i vlastima, navela je francuska diplomatija.

Na sajtu francuske ambasade u Srbiji preneto je kratko saopštenje tamošnjeg ministarstva u kojem se ne navodi da je među žrtvama devojčica Francuskinja.

Francuski list „20 minutes“ takođe je preneo da je među žrtvama francuska učenica.

List je preneo izjave srpskih zvaničnika i dodao da je takva vrsta napada u balkanskim zemljama izuzetno retka.

Sve informacije pratite u BLOGU N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare