Gaće: Verujem da će se obračun sa Stefanovićem razvlačiti do izbora

Vesti 14. maj 202109:38 > 09:425 komentara

Urednica Novog magazina Nadežda Gaće ocenila je u Novom danu da je izjava funkcionera SNS Vladimira Đukanovića o ministru odbrane Nebojši Stefanoviću vrsta probnog balona kojom se javnosti poručuje šta misli vrh SNS-a, odnosno predsednik Aleksandar Vučić.

„Uvek kada čujem Đukanovića, mislim da je on neka vrsta probnog balona, šta u stvari smatra vrh stranke, odnosno predsednik države. I sada nastaje niz predrasuda i kvalifikacija šta je Đukanović mislio, da li je dobio zadatak od Aleksandra Vučića… Nebojša Stefanović sigurno neće više biti predsednik Gradskog odbora SNS Beograd“, smatra Gaće.

Povezane vesti

Ona je podsetila da je u proteklih nekoliko godina za njega bilo vezano nekoliko afera, kao što je stavljanje na stranu jednog klana u mafijaškom obračunu.

„Policija mora doživeti sunovrat ukoliko se opredeli za jednu stranu“, naglasila je urednica Novog magazina.

Na pitanje otkud Zlatibor Lončar u vestima o nepoverenju unutar Srpske napredne stranke, ona odgovara:

„Ne znam, on ima duboku prošlost i vezan je bio za neke druge radnje, pre nego što je postao član SNS-a. Moguće je da građani Niša smatraju da on nije vodio dobo krizu vezanu za pandemuju koronavirusa“.

Ona ocenjuje da je ovo početak smene Stefanovićevih ljudi, kao i da je odlučivanje o smeni visokog funkcionera vladajuće partije po lokalnim odborima „glumljenje demokratije“.

„Ova priča se vuče duže. I pre formiranja Vlade se uveliko pričalo o (Dijani) Hrkalović, i o kavačkom i škaljarskom klanu. Bila je snimljena na raznim čudnim mestima, a bila je državni sekretar. I tada sam rekla, i danas ću reći: ‘Neka je najbistrija osoba na svetu, nikada ne bih rekla da je imala tu moć koju je imalo Titovo rukovodstvo kada je smenjivalo Rankovića’. On je u jednom trenutku dobila moć Rankovića u SNS, i zato u to ja nisam poverovala. Što se tiče Stefanovića, kada je došlo do formiranja nove Vlade, ja sam bila iznenađena da je, pored svog ovog bagaža koji ima, ostao član Vlade Srbije“, kazala je Gaće.

Dodaje da su pored mesta premijera, ministarske pozicije vojske i pozicije najzanimljivije u svakoj vladi, i da je tim pre iznenađenje bilo veće.

„Čini mi se da će se pred nove izbore desiti neko razračunavanje sa Stefanovićem. Obračun sa njim će se razvlačiti do tog perioda, i mislim da je izjava Đukanovića samo uvod u to, jer je i on član Glavnog odbora, i uvek je tu. Tako da mislim da će se vući do tada, i da će se uoči izbora desiti nešto spektakularno, i mislim da će građani Srbije ponovo pomisliti, ‘Evo, odrekao se ponovo nekog svog, ova stranka dobro radi'“, smatra Gaće.

Govoreći o opoziciji, ona se složila sa tezom da zajednički opozicioini kandidat mora da bude patriota koji ne negira zločine i koji poštuje Ustav i zakone.

„To bi trebalo tako da bude, ali nemam nikog takvog na umu. Strašno bi mi prijalo kao građanoinu i kao novinarki da opozicija ima jednog jakog kandidata Međutim, razgovori unutar popozicije idu dosta klimavo. Svako smatra da je on najviše u pravu i da on sve zna. Takav kandidat je ‘boljka’, odnosno način da se do njega dođe“, zaključila je Gaće.

Komentari

Vaš komentar