Gašić obišao Horgoš, policija okuplja migrante na napuštenom salašu

Vesti 25. nov 202213:59 3 komentara
N1

Republički ministar policije Bratislav Gašić obišao je Horgoš i napušteni salaš nedaleko od srpsko-mađarske granice, koji pripadnici policije koriste za okupljanje migranata koje celo jutro dovode iz Horgoša i okoline Subotice. Kako je navela reporterka N1, Gašić nije davao izjave okupljenim novinarima. "On je porazgovarao sa pripadnicima Žandarmerije, a ono što smo saznali naknadno je da je poručio da Srbije neće imati tolerancije prema ljudima koji ne poštuju Srbiju i koji nisu zahvalni na gostoprimstvu naše države", kazala je reporterka N1.

Povezane vesti

Reporterka N1 kaže da na napuštenom salašu, kraj auto-puta, udaljenom nekoliko kilometera od granice sa Mađarskom, policija celo jutro dovozi migrante maricama i privatnim autobusima. Njih privode iz Subotice i okoline Horgoša. Migranti se drže grupisano, a u jednom trenutku ta grupa je brojala oko 300 osoba, među kojima su i majke sa decom. Oni se nakon toga odvoze, međutim, ne postoje zvanične informacije gde. Nezvanično, biće razvezeni po prihvatnim kampovima.

Prema rečima reporterke N1, racija nije sprovedena samo u Subotici i Horgošu, već i u Beogradu i drugim gradovima.

„Kako jedna grupa dolazi, tako drugu grupu odvoze dalje. Sigurno je više stotina ljudi u pitanju“, kazala je ona u uključenju u emisiju N1 Studio Live.

Migrantima, koji se nalaze na ovom salašu, nije dozvoljeno da ustanu, oni sede ili kleče, a oko njih su policajci sa psima tragačima.

Inače, nakon jučerašnjeg incidenta meštani Horgoša jesu uplašeni, jer se pucnjava dogodila u centru sela, a mesto je uz granicu na prostoru koji je periodično preplavljeno migrantima.

To potvrđuje i činjenica da su danas, poslednja dva časa otkazana, upravo iz bezbedbnosnih razloga.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare