Gašić odlikovao Veselina Milića, načelnika policije koji je objavio spisak učenika „Ribnikara“

Vesti 25. feb 202410:23 269 komentara
MUP Srbija

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić odlikovao je juče u Sopotu na Svečanoj akademiji povodom obeležavanja 220 godina bitke kod Drlupe, istaknute pojedince, među kojima je najviše priznanje dobio pomoćnik direktora policije i načelnik PU grad Beograd Veselin Milić, koji je nakon ubistva u OŠ "Vladislav Ribnikar" objavio spisak potencijalnih žrtava maloletnog K. K.

Zbog objavljivanja spiska roditelji iz „Ribnikara“ podneli su krivičnu prijavu protiv Veselina Milića.

Ministar Gašić uručio je 22 zlatne medalјe za posvećenost službi i zlatne medalјe za hrabrost, kao i priznanje najvišeg stepena MUP-a – novouspostavlјeno odličje „Zvezdu Jakova Nenadovića“, koju je dobio Milić.

Nakon dodele priznanja, on je u svom govoru istakao da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije vrednim radom i zalaganjem omogućili da danas svi građani Srbije žive sigurno i bezbedno.

„Čast je stajati kao prvi među jednakima ovde ispred vas. U ovakvim izazovnim vremenima visok nivo sigurnosti je neprocenjiva privilegija jednog društva i jedne države. Zahvaljujem vam i čestitam na iskazanoj hrabrosti, požrtvovanosti, profesionalizmu, predanosti i ostvarenim rezultatima. Iza svakog od nas, ovde istaknutog pojedinca, stoji tim ljudi sa kojima radimo, istih profesionalnih vrednosti i motivacije za obavljanje časnog policijskog posla“, rekao je načelnik Milić, zahvalivši se državi Srbiji, predsedniku Aleksandru Vučiću, Vladi Republike Srbije, ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću na ulaganju u Ministarstvo unutrašnjih poslova kroz opremu, objekte, uniformu, kao i edukaciju policijskih službenika“, poručio je Milić, navodi se u saopštenju MUP-a.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare