Gašić: Pojačaćemo kontrolu na aerodromu kako bismo sprečili rad divljih taksista

Vesti 05. jun 202318:57 26 komentara
aerodrom, divlji takisti, taksi
TANJUG/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić rekao je da će policija pojačati kontrolu na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", kako bi u potpunosti sprečila rad divljih taksista, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Gašić je, nakon razgovora sa predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, predstavnicima Grada Beograda, rukovodstvom Aerodroma, pripadnicima granične policije, komunalne i drugih nadležnih institucija naglasio da akcija usmerena protiv divljih taksista neće biti jednokratna i kratkog daha, već da će biti stalna.

Naglasio je da su ministar građevinarstva Goran Vesić i on istrajni u sprovođenju te akcije, koja je pokrenuta aprila ove godine, i da neće odustati od namere da se zavede red na beogradskom aerodromu.

„Nedopustivo je da nelegalni taksisti varaju naše građane i strance koji dolaze u našu zemlju i da remete rad taksi službi koje legalno posluju. Policija i druge nadležne službe staće im na put i rešiće ovaj problem“, kazao je Gašić.

Prema njegovim rečima, strani turisti i investitori koji dolaze u Beogtrad prvi utisak o Srbiji steknu upravo na aerodromu, a divlji taksisti svojim nelegalnim radom stvaraju lošu sliku Srbiji i štete ugledu grada.