Gde je SNS „sakrio“ Šapića: U „viziji“ stranke Siniša Mali je, izgleda, bolji kandidat

Vesti 30. maj 202420:13 9 komentara

Nije se sakrio ispod kacige, ali jasno je da su ga u poslednjim danima kampanje naprednjaci vešto sakrili. Kandidat za gradonačelnika Beograda upadljivo je izostao iz završnih predizbornih debata. I poslednjeg dana kampanje nema ga da lopata sa stranačkim kolegama. Menja ga Siniša Mali.

Dohvatili se poslednjeg dana beogradske kampanje lopate i predsednica Skupštine i ministri finansija i prosvete. Na polaganju kamena temeljca za novu školu i vrtić, u ponosu naprednjačke vlasti, Beogradu na vodi, neko je falio. Kandidat za gradonačelnika Aleksandar Šapić.

„Izuzetno sam ponosna što sam deo tima koji ima ovakvu viziju za naš glavni grad Beograd“, kazala je Ana Brnabić, predsednica Skupštine Srbije.

Gde je u toj viziji mesto za Šapića?

POVEZANE VESTI

Izostao predsednik Privremenog organa i sa sučeljavanja sa ostalim kandidatima na javnom servisu. Odmenio ga je, kao i u Beogradu na vodi, pogađate, bivši gradonačelnik Siniša Mali. Smeta, kaže, Šapiću što u debatnoj emisiji sa ostalim kandidatima mora da deli minute.

RTV: Znači, nije stranka smatrala da je Siniša Mali jači adut?

Šapić: Šta ja da Vam kažem?

RTV: Šta mislite?

Šapić: Malopre sam probao da Vam odgovorim, a Vi kažete – a znači a da nije pa možda ja i neću biti gradonačelnik, teoretski je moguće.

RTV: Nije valjda?

Šapić: Pa ko zna.

Ima ko zna, onaj koji je odlučio da umesto Šapića u poslednjim danima kampanje vladajuću stranku više promovišu neki drugi stranački vojnici…

RTV: Šta bi trebalo da se dogodi da Vi ne budete gradonačelnik?

Šapić: Da skupštinska većina izabere nekog drugog sa naše liste, ja verujem da Vi znate i Vi sad možete i to da me pitate. Opa, ali sve je opa

I opa, stigao Siniša Mali pored debate i u zabavnu emisiju na ružičastoj televiziji. Gde je u borbi za svaki glas – pevao, radio sklekove na jednoj ruci.

„Ono što je vrlo interesatno jeste da njegovo mesto popunjava Siniša Mali. Mali jeste ministar finansija, ali i kandidat za odbornika. Da li nam to govori da možda Aleksandar Šapić neće biti gradonačelnik nego će to biti Siniša Mali, pošto je očigledno EXPO 2027. ogroman projekat i izuzetno je važna uloga Beograda“, smatra Filip Švarm, glavni urednik nedeljnika Vreme.

Beograda, u kome je umesto o lokalnim problemima, kanalizaciji ili prevozu, vlast nametnula nacionalna pitanja.

„Sve je isto kao što je bilo“

N1: Izlazite na izbore?

„Naravno“

N1: Šta očekujete?

„Verovatno nešto bolje, ali videćemo“

„Mislim da su unapred izgubljeni izbori za normalne ljude“

„Šta očekujem? Da se obave ti izbori i da se konačno završi sa formiranjem vlasti“

Da formira vlast u Beogradu želi 14 lista. Birači su kandidate mogli da upoznaju na štandovima, da čuju njihova obećanja u TV nastupima ili na konvencijama. Jedno lice koje ponavlja stari slogan – Beograd je svet, ostalo je sakriveno ispod plašta i kacige, to je kandidat Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlića.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare