Generalni sekretar UN za Evropu: Podržavamo dijalog Beograda i Prištine

Vesti 22. jun 202423:52 1 komentar
Daniel SLIM / AFP

Pomoćnik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za Evropu Miroslav Jenča posetio je danas Severnu Mitrovicu i Prištinu i ;saopštio da UN podržavaju dijalog Beograda i Prištine kojim posreduje Evropska unija.

On je na platformi Iks (X) posle susreta sa zamenicima premijera Kosova Besnikom Bisljimi i Emilijom Redžepi u Prištini kazao da se razgovaralo o dijalogu između Kosova i Srbije i istakao važnost izgradnje međusobnog poverenja među svim zajednicama i poštovanja ljudskih svih na Kosovu.

„Razgovarali smo o najnovijim dešavanjima u dijalogu Beograda i Prištine uz posredovanje EU, koji podržavaju UN. Istakao sam važnost međusobnog poverenja među svim zajednicama i poštovanja ljudskih svih na Kosovu“, napisao je Jenča.

Pomoćnik generalnog sekretara je zatim posetio Severnu Mitrovicu nakon čega je napisao da je u tom mestu imao detaljan razgovor sa ;predstavnicima političkog i civilnog društva iz različitih zajednica.

„Razgovarali smo o aktuelnim izazovima ljudi na severu Kosova i načinima na koji UN može da dalje podrži međuetničku izgradnju poverenja, mira i dijaloga“, napisao je Jenča.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare