Georgiev predlaže Vulinu da od BIA zatraži potvrdu da nije špijun

Vesti 25. jul 202214:16 > 14:42 15 komentara
aleksandar vulin
Serbian Ministry of Interior via AP

Izjava ministra unutašnjih poslova Aleksandra Vulina da je jedna velika strana obaveštajna agencija pokušala da ga vrbuje je "tipična radikalska ujdurma", ocenio je Slobodan Georgiev, direktor Newsmax Adria za N1. On predlaže Vulinu da od Bezbednosno informativne agencije (BIA) zatraži potvrdu da nije ničiji špijun, kao što je to 2010. godine uradio Aleksandar Vučić.

Pročitajte još:

„Možda ćete se setiti da je 2010. Vučić rekao da su ga vrbovali, ali da on nije pristao i da je otišao u BIA i tražio potvrdu da nije britanski špijun. I dobio je potvrdu da nije britanski špijun. Zato savetujem Vulina koji je potpuno nebitan, ali opasan čovek, da uradi to isto“, kazao je Georgiev gostujući u emisiji Studio lajv na N1.

Georgiev dodaje da bi direktor BIA Bratislav Gašić trebalo da Vulinu izda potvrdu da nije ni rusku ni kineski špijun, niti bilo koji drugi.

„Siguran sam da ovi iz Udbe to mogu da provere i da nam kažu da li ministar policije radi za Srbiju ili neku drugu državu“, rekao je gost Studija lajv.

Upitan da li će Vulin biti ministar i u novoj vladi, on odgovara da može i takva šala da se desi.

Komentarišući najavu predsednika Vučića da će vlada biti sastavljena sredinom avgusta, Georgiev podseća da je vlada već bila najavljena za kraj jula i pita zašto bismo sada verovali predsedniku.

„Da sad izađe i kaže da će Vulin biti u vladi ne bi mu niko verovao. Ne bi mu ni Vulin verovao“, ističe Georgiev.

On dodaje da je bitno kako će izgledati vlada, ali da „na žalost“ u SNS ne vidi osobe, već samo ljude, figure koje jedan čovek pokreće.

Ceo razgovor pogledajte u okviru emisije N1 Studio Live:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare