GIK proglasio izbornu listu Ruske stranke za beogradske izbore

Vesti 17. apr 202420:05 6 komentara
N1

Gradska izborna komisija (GIK) Beograda danas je proglasila listu kandidta "Ruska stranka – Srbi i Rusi braća zauvek" za izbore za gradsku vlast Beograda 2. juna.

Ta lista koju je podnela Ruska stranka ima položaj izborne liste nacionalne manjine na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda, saopštio je GIK.

Na glasčakom listići ta lista biće pod rednim brojem 2, a pod rednim brojem 1 je ranije proglašena izborna lista koalicije oko Srpske napredne stranke.

Još nije poznat decidan stav opozicionih koalcija „Srbija protiv nasilja“ i NADA o učešću na tim izborima.

Usvojeno je i rešenje o imenovanju člana i zamenika člana GIK u proširenom sastavu proglašene liste broj 2, preneo je Beoinfo.

Doneta je Odluka o izmeni Odluke o određivanju biračkih mesta na teritoriji Beograda na sedam biračkih mesta.

Doneta je i Odluka o utvrđivanju rasporeda mesta za predlaganje članova i zamenika članova biračkih odbora u stalnom sastavu za sprovođenje izbora.

Reč je o takozvanom numeričkom prikazu rasporeda članova biračkih odbora na svih 1.265 biračkih mesta u gradu, koji je sačinio Republički zavod za statistiku na osnovu sastava odborničkih grupa u Skupštini Grada.

U obuhvat je ušlo osam odborničkih grupa, piše u saopštenju.

GIK je donela i Odluku o utvrđivanju izgleda i boje glasačkog listića i kontrolnog lista za proveru ispravnosti glasačke kutije za glasanje na izborima 2. juna.

Tekst glasačkog listića i kontrolnog lista za proveru ispravnosti glasačke kutije štampaće se na srpskom jeziku, ćirilicom.

Glasački listići će se štampati na plavom papiru, dok će se kontrolni list štampati na sivom papiru.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare