Stojčić: U slučaju objekta u Bloku 37 sve po zakonu, teško sada menjati plan

Vesti 21. jun 202113:22 > 13:23 komentara
Beoinfo

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je za Studio B da je u slučaju objekta u Bloku 37, zbog koga građani protestuju, sve urađeno po zakonu i da je sada teško menjati plan, jer se radi o važećoj dokumentaciji.

Stojčić je rekao da su radovi u Bloku 37, „posledica anomalije Generalno-urbanističkog plana iz 2003. godine“, koji je doživeo izmene 2009. godine, dok je ova gradska vlast 2016. godine donela novi plan generalne regulacije, koji je poništio prethodni generalni urbanistički plan.

Povezano:

„Jednostavno, ono što je tada bilo moguće sada ne bi bilo. Taj bi objekat sada morao biti tri puta niži“, ukazao je gradski urbanista.

Podsetio je da je javni uvid prilika da se građani izjasne, a da se konkretno u ovom slučaju, pre skoro dve decenije, građani nisu oglasili.

„Građani inače reaguju na svaki slučaj u gradu i pomognu nam kada vide da nešto nije logično. Sada je teško menjati plan jer je se radi o važećoj dokumentaciji“, rekao je on.

Promena plana iziskuje godinu dana, a investitor ima rok da do 2022. godine završi radove, ukazao je Stojčić.

On je istakao i da je na levoj obali Dunava predviđena izgradnja dve srednje škole, od kojih će jedna biti gimnazija, kao i fakulteta i kampusa, a sve u skladu sa strateškim razvojem policentričnog grada.

Govoreći o najavljenim radovima u Makišu, Stojčić je podvukao da Beograđani neće imati manjak pijaće vode.

Grad koji se nalazi na Savi i Dunavu neće doći u situaciju da ima manjak pijaće vode.

Uradili smo sve što je bilo potrebno. Ovo nije uža zona vodoizvorišta, tako da nema mesta za brigu, objasnio je gradski urbanista, prenosi Beoinfo.