Glavni tužilac za zločine OVK dao ostavku, nadgledaće istrage u vezi sa Trampom

Vesti 18. nov 202222:05 5 komentara
Specijalni sud (printscreen)/Kossev

Glavni tužilac Specijalizovanih veća za zločine na Kosovu Džek Smit podneo je ostavku, saopštilo je američko Ministarstvo pravde, stavljajući u prvi plan vest o njegovom imenovanju na mesto specijalnog tužioca za nadgledanje dve krivične istrage u Americi. Potvrde iz Specijalizovanih veća za sada nema, piše portal Kossev.

Povezane vesti:

Američki državni tužilac Merik Garland imenovao je Džeka Smita za specijalnog tužioca koji će nadgledati dve krivične istrage koje su u toku. Prva se odnosi na istrage u okrugu Kolumbija o tome da li se neko lice ili entitet nezakonito mešao u prenos vlasti nakon predsedničkih izbora u SAD-u 2020. ili overavanje rezultata glasanja 2021, a drugi je istraga koja uključuje poverljive dokumente i druge predsedničke evidencije i moguće ometanje iste, saopštilo je Ministarstvo odbrane SAD-a, piše Kossev.

CNN prenosi da su u pitanju istrage protiv bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

Na samom kraju saopštenja američkog ministarstva stoji informacija da je Džek Smit pre imenovanja na ovu funkciju podneo ostavku na mesto glavnog tužioca Specijalizovanih veća za zločine na Kosovu.

Sud u Hagu ovu vest još uvek nije potvrdio. Štaviše, na njihovom zvaničnom sajtu, u odeljku „Glavni tužilac“, još uvek stoji ime, fotografija i biografija Džeka Smita.

Smit je na mesto glavnog tužioca došao u maju 2018, zamenivši Dejvida Švendimena (David Schwendiman).

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare