Gligorijević: Priveden osumnjičeni za zlostavljanje maloletnika u Petnici

Vesti 26. jun 202110:02 > 12:4571 komentara
policija
N1

Nastavnik osumnjičen za zlostavljanje maloletnika u Institutu Petnica priveden je, rekla je u jutarnjem programu TV Prva novinarka nedeljnika Vreme Jovana Gligorijević.

„Osumnjičeni je priveden“, rekla je Gligorijević i dodala da je sledeći korak da se vidi u kom pravcu će istraga i slučaj da idu, prenosi Nova.rs.

Potom je dodala da je važno da mediji ovo prepuste nadležnim organima.

Povezane vesti

„Najvažnije je da sada mediji ovo ostave i da prepustimo organima, da vidimo da li ima žrtava čiji slučajevi nisu zastareli i možda su spremne da uđu u ovaj postupak, koji jeste mučan i težak. One treba da sede u istoj sudnici s njim, ima žena i koje su se kasnije javile, one su odbijale kao predavači da odu u Petnicu iz straha da će ga videti. Onda zamislite kako to izgleda, suđenje ne traje jedno popodne“, rekla je ona.

Gligorijević kaže da su devojke nakon što je sve izašlo u javnost konačno posle toliko vremena osetile oslobođenje.

Izvor: TV Prva

„Volela bih da kažem da su žene govorile i obraćale se na prave adrese, one su bile deca kada im se sve to dogodilo. Nažalost, niko ih nije čestito saslušao u tom periodu. I tek kada su sve istrpele odlučuju da izađu u javnost povučene prethodnim dešavanjima koja se događaju u Srbiji. One se sada konačno osećaju oslobođeno. Moram da kažem da sam, tek posle njihovog priznanja, nekim devojkama prvi put čula pravu boju glasa, bez drhtanja“, rekla je Gligorijević.

Osnovno javno tužilaštvo u Valjevu pokrenulo je predistražne radnje o mogućem seksualnom zlostavljanju u Istraživačkoj stanici Petnica, a za koje se saznalo nakon što su žrtve za „Vreme“ ispričale šta su sve doživele.

Komentari

Vaš komentar