Glišić: Zakoni o ravnopravnosti i diskriminaciji progon tradicionalnih vrednosti

Vesti 20. maj 202114:22 2 komentara
vladan glišić 360 stepeni
N1

Samostalni poslanik u Skupštini Srbije Vladan Glišić izjavio je danas da predlozi zakona o rodnoj ravnopravnosti i izmena zakona o zabrani diskriminacije "znače progon tradicionalnih vrednosti i slobode govora".

„Ovo su ustupci Briselu, Evopskoj uniji. Ovaj režim suspenduje mnoge slobode jer im to dozvoljava Brisel, očekujući ustupke po pitanju Kosova. Sad očekuju barem da se ovde unese ideologija koja razbija naše tradicionalne vrednosti“, rekao je Glišić novinarima u Skupštini.

Povezane vesti:

On je izrazio nadu da će „bar neki od poslanika vladajuće većina postupiti u skladu sa svojom savešću“.

Po njegovim rečima, predlozi zakona nemaju veze sa ravnopravnošću žena i muškaraca, što je ustavna kategorija za koju se svi zalažu, već sa uvođenjem „potpuno nenormalnih ideja“.

„Ovaki isti zakoni su pre 15 godina doneti na političkom Zapadu i danas imamo situaciju da u nekim zemljama takmičari koji sebe smatraju rodno ženskim, iako su muškog pola, učestvuju u ženskim borilačkim sportovima i onemogućavaju prirodne žene da pobeđuju“, rekao je Glišić.

Rekao je i da „ovakvi zakoni s rodnom ideologijom utiru put da mnogima nećemo moći da osporimo da se pre podne smatraju ženama, a popodne mušarcima, i da se prema njima tako odnosimo“.

Glišić smatra da se „totalitarizam koji vlada u Briselu – rodna ideologija – sada meša s totalitarnim tendencijama Srpske napredne stranke koja želi da sve pretvori u svoje članove“ i da „sve stranke usisa“.

„Ta dva totalitarizma se međusubno pomažu, na isti način kao što Josip Broz imao takozvane izbore sa ‘ćoravim’ kutijama i glumio demokratiju, a to mu je Zapad dozvoljavao jer je završavao njihove geopolitičke ciljeve“, rekao je Glišić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare