Goati: Opozicija nikad nije bila jedinstvena, naglašena je egocentričnost vođa

Vesti 13. feb 202109:45 4 komentara
Medija centar Beograd

Politikolog Vladimir Goati izjavio je da "opozicija nikad u Srbiji nije bila jedinstvena, kao jedan blok na vlasti, nego su tu bili različiti polovi i poslovi".

„Vrlo naglašena egocentričnost vođa. To je slabost Srbije. Čini mi se da je sada manje dobra situacija nego što je bila na tim prvim slobodnim izborima. Opozicija je tada znala da mora da pravi koalicije. Međutim, sada se raspao taj opozicioni blok kao i partije koje ga čine“, rekao je Goati za list Danas, na pitanje o ponašanju opozicije posle uspostavljanja višestranačja i sada.

Kako je naveo, „one su prilično difuzne ogranizacije“ i „ne zna svaka od njih svoju cenu na tržištu, jer su se partije raspale na niz potpartija i fragmenata“.

„Verovatno je to razlog zbog kojeg nema jednačine koja kaže da je ovo ključna stranka koja nosi dve trećine glasova ili jednu trećinu, a da drugi nose ostalo. Nedostatak toga doprinosi toj uslovno rečeno konfuziji na opozicionoj sceni“, rekao je Goati, govoreći o tri decenije višestranačja u Srbiji.

Komentari (4)

Vidi sve komentare