Godinu dana kućnog zatvora policajki koja je bila u vozilu ubijenog Baltića

Vesti 15. jan 202113:48 2 komentara
Pixabay

Policajka Marija Nikolić, koja je bila u automobilu sa članom kavačkog klana Davorinom Baltićem kad je on ubijen u januaru 2018. godine, osuđena je pred Višim sudom u Beogradu na godinu dana kućnog zatvora, jer je posle ubistva njegov pištolj bacila u kontejner.

Povezane vesti

Nikolić je proglašena krivom zbog krivičnog dela nedozvoljenja proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija na kaznu zatvora od godinu dana, a biće izvršena tako što osuđena ne sme napuštati prostorije u kojima stanuje bez primene mere elektronskog nadzora, osim u slučajevima propisanim zakonom koji uređuje izvršenje krivičnih sankcija.

Na osnovu odredbe člana 87. KZ okrivljenoj je izrečena i bezbednosna mera oduzimanje pištolja.

Nikolić je obavezna da na ime troškova krivičnog postupka plati iznos od 71.687,80 dinara, kao i da na ime sudskog paušala plati iznos od 15.000 dinara, a sve u roku od 15 dana od dana pravnosnažnosti presude pod pretnjom prinudnog izvršenja.

Prilikom objavljivanja presude, sudija je ukratko saopštila razloge donošenja odluke, a protiv presude stranke i branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, saopštio je Viši sud.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare