Gojković: Ministarstvo kulture ne može da reaguje na tržišnu utakmicu operatera

Vesti 08. feb 202113:41 komentara

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković izjavila je da ne može da nađe nijednu zakonsku odredbu po kojoj bi ona ili ministarstvo na čijem je čelu reagovalo na, kako je rekla, tržišnu utakmicu dva ili tri više operatera u Srbiji.

#related-news_0

„Smatram, a ne mogu ni da nađem nijednu zakonsku odredbu u kome bi ministar kulture ili ministarstvo mogli da reaguju na tržišnu, prosto, utakmicu između više kablovskih operatera, dva ili tri sada, već u ovom slučaju. Bilo šta, bilo koja zakonska odredba u nekom zakonu koji tretira ovo pitanje, a da je vezano je za Ministarstvo kulture i informisanja, svakako ćemo reagovati i dobićete drugačiji i dublji odgovor od ovog koji je upućen vama i javnosti juče“, rekla je Gojković.

Podsećamo, Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je juče, povodom medijskih napisa o poslovanju Telekoma i Telenora, da nema zakonsku nadležnost da ulazi u sukob kablovskih distributera, jer „sloboda medija i tržišna utakmica nikako nisu isto“.

Kompanija United media uputila je prethodno premijerki Ani Brnabić i ministarski kulture i informisanja pismo kojim se obratila međunarodnim institucijama i evropskim zvaničnicima, izražavajući zabrinutost zbog dogovora Telekoma i Telenora.