Stižu osude: Mučki napad na Antonijevića, Bjelogrlić osramotio i sebe i festival

Vesti 23. avg 202113:42 > 14:47 105 komentara
Maja Gojković
N1

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković osudila je napad glumca i reditelja Dragana Bjelogrlića na reditelja Predraga Gagu Antonijevića i ocenila da je tim "neprimerenim i neprihvatiljivim fizičkim nasrtajem" naneta je velika šteta i čitavoj našoj kulturnoj sceni. Predsednica Upravnog odbora Filmskog centra Srbije Jelena Trivan šokirana je napadom. "Duboko sam potresena snimcima koji su prikazani", rekla je Trivan.

Povezane vesti

„Najoštrije osuđujem mučki napad na reditelja Predraga Gagu Antonijevića i lično sam potrešena i uznemirena zbog ovog nasilnog čina Dragana Bjelogrlića prema reditelju filma ‘Dara iz Jasenovca’. Nakon snimaka napada koje sam, kao i čitava naša javnost, imala prilike da vidim, razgovarala sam sa Gagom Antonijevićem, koji je zadobio povrede i pretrpeo udarce u glavu, i koji je bio vidno potrešen zbog ovakvog divljačkog napada“, navodi se u izjavi Maje Gojković dostavljenoj medijima.

Ona navodi i da je „ovim neprimerenim i neprihvatiljivim fizičkim nasrtajem Dragana Bjelogrlića naneta velika šteta i čitavoj našoj kulturnoj sceni i bačena ružna senka na filmski festival u Nišu ‘Filmski susreti’“.

„Duboko verujem da će ovakav postupak naići na osudu čitave naše kulturne javnosti i društva, a uverena sam da pesnice i udarci nisu i neće biti slika naše kulture i svih vrednih ljudi naše kinematografije“, saopštila je Gojković.

Podsećamo, Dragan Bjelogrlić zadržan je u policiji do 48 sati zbog nasilničkog ponašanja, jer je sinoć oko 4 sata nasrnuo i udario nekoliko puta Predraga Gagu Antonijevića.

Predsednica Upravnog odbora Filmskog centra Srbije Jelena Trivan izjavila je da je šokirana napadom na reditelja Predraga Antonijevića i ocenila da glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić svojim postupkom nije osramotio samo sebe, već i čitav festival koji mu je pružio priliku da svojim filmom otvori Filmske susrete.

„Šokirana sam događajima sa festivala Filmski susreti u Nišu, kojeg je nažalost obeležio napad na reditelja Predraga Gagu Antonijevića“, saopštila je Trivan.

„Duboko sam potresena snimcima koji su prikazani“, dodala je ona i izrazila „saosećanje reditelju Antonijeviću zbog onoga sto je doživeo“.

„Kako je ovo pravna država, svako će odgovarati za svoje postupke“, najavila je Trivan.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare