Gojković N1 pokazivao dokumenta, omladina POKS to nazvala „pravdanjem ustašama“

Vesti 25. jan 202219:25 > 19:59 9 komentara

Žika Gojković, koji tvrdi da je i dalje jedini legitimni predsednik Pokreta obnove kraljevine Srbije, kaže da je Agenciji za borbu protiv korupcije tri puta prijavljivao prihode koje je dobijao kao član borda direktora u Mtelu, kćerki firmi Telekoma u Crnoj Gori i da ne zna zašto te podatke Agencija nije objavila. Drugo krilo te stranke, koje predvodi Vojislav Mihailović, ostalo je u predizbornoj koaliciji sa DSS-om i traži da ga nadležno miinistarstvo upiše kao zakonskog zastupnika POKS-a.

Dok mu dojučerašnje stranačke kolege, kum, pa i bivši koalicioni partner poručuju – „kralj je mrtav, živeo novi kralj“, on i posle raskola u POKS-u tvrdi da je legitimna kruna te stranke bio i ostao. Žika Gojković opet negirao bliskost sa naprednjacima, a prihode za funkciju člana borda direktora Mtela, Telekomove kćerke firme u Crnoj Gori, je, kako kaže, tri puta prijavljivao Agenciji za borbu protiv korupcije.

POVEZANE VESTI:

„Ne znam tačno koje su godine, jedna je 2014, druga je, ne znam, piše sve, poslednja je kada mi je prestao poslanički mandat 2020. Zašto to nije na sajtu sve ovo vreme to treba da pitate ljudi u agenciji, zašto neko ne radi dobro svoj posao“, rekao je Žika Gojković.

Nedavno je Gojković, odgovarajući na pitanje N1, izjavio da je četiri godine član upravljačkog borda Mtela, kako je onda prvi put prihode prijavio pre osam godina?

Gojković: Ne, četiri godine je mandat više je.

N1: Prošli put ste rekli da ste četiri godine član borda direktora, to je bio Vaš odgovor.

Gojković: Iskreno da vam kažem ne znam tačno , ali sada ću vam pokazati.

Uz insistiranje na fotografije iz mobilnog telefona, po završetku konferencije Gojković je našoj kameri pokazao uslikana dokumenata, izveštaje o imovini i prihodima, koja, po njegovim rečima, potvrđuju da je prihode prijavljivao po zakonu.

A kada se naša ekipa vratila u redakciju, na Instagram profilu omladine POKS-a, pojavila se fotografija sa sledećim komentarom: Ono kada dokumentovano objašnjavaš ustašama sa N1 da si jedina opozicija u Srbiji.

Instagram/screenshot

Tražili smo objašnjenje, ali ga nismo dobili, jer se Gojković nije javljao na telefon i nije odgovarao na poruke.

Inače, na konferenciji za medije, Gojković je poručio da su ga najbliži saradnici izdali, pratili i snimali i da ga je član predsedništva te stranke Vladimir Đorđević u ime jedne grupe ljudi, kako je objasnio, ucenjivao, a da je sve to Gojković prijavio policiji.

I dok on tvrdi da je saradnja sa DSS u koaliciji NADA raskinuta, drugo krilo POKS-a, koje predvodi Vojislav Mihailović, saopštilo je da je sa Milošem Jovanovićem iz DSS-a, kao predsedničkim kandidatom, formiralo zajednički štab za predstojeće izbore, da će koaliciju širiti i da očekuju da Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave upiše kao zakonske zastupnike POKS-a nedavno novoizabrano rukovodstvo.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare