Gojković: Seksualno nasilje nad devojčicama i ženama ne može ostati nekažnjeno

Vesti 17. jan 202114:43 34 komentara
Maja Gojković
N1

Na čitavom društvu je sada da podrži glumicu Milenu Radulović i sve druge devojke koje su prošle kroz sličnu patnju i torturu, a na nadležnim organima da hitno i efikasno reaguju u ovom slučaju, izjavila je potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković reagujuči na ispovest glumice i hapšenje nastavnika glume Miroslava Mike Aleksića. Ona je dodala da očekuje da ovaj slučaj dobije i sudski epiolog.

„Ispovest mlade glumice Milene Radulović koja svedoči o stravičnom seksulanom nasilju koje je preživela u poznatoj školi glume sa razlogom je uznemirila čitavo naše društvo i pokazala da je seksualno nasilje nad decom i ženama prisutno, često prikriveno i zato je neophodno da sve žrtve imaju jasnu podršku svih nas i u borbi koju vode. Zato pružam veliku podršku Mileni i svim drugim devojkama koje su prošle kroz patnju i torturu i ujedno odajem im zahvalnost na hrabrosti i odlučnosti da progovore o ovom teškom iskustvu“, navela je Gojković.

POVEZANE VESTI

Ovo je važno ne samo zbog Milene, već i zbog svih devojaka i žena koje su se nalazile ili nalaze u ovakvoj situaciji, posebno iz sveta kulture koje su često žrtve nasilja o kome se u svetu kulture Srbije sve više govori, dodala je.

Na čitavom društvu je sada da ih podrži, navodi ministarka, a na nadležnim organima da hitno i efikasno reaguju u ovom slučaju.

„Zato pozdravljam već prve reakcije državnih organa i očekujem da ovaj slučaj dobije i sudski epilog, kako bi odgovorni snosili zakonske posledice i sankcije, a naše društvo poslalo jasnu poruku da je svima da seksualno nasilje nad devojčicama i ženama neprihvatljivo i ne može ostati nekažnjeno“, zaključila je Gojković u saopštenju.

Policija je ranije danas potvrdila da je nastavnik glume Miroslav Mika Aleksić uhapšen zbog sumnje da je seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dve u vreme počinjenih dela bile maloletne.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare