Gornje Nedeljice „podeljene“, Petković kaže – ko brani Jadar biće na blokadi

Vesti 04. dec 202113:56 > 21:20 32 komentara

Marijana Petković iz udruženja "Ne damo Jadar" izjavila je za N1 da su odbili susret sa predsednikom Vučićem, koji je danas u poseti Gornjim Nedeljicama, jer su želeli "prisustvo svih medija".

Više desetina građana Gornjih Nedeljica, ali i okolnih sela, blokiraće u 14h put Valjevo-Loznica.

U Gornjim Nedeljicama je danas i predsednik Srbije, a Marijana Petković iz udruženja Ne damo Jadar kaže da su građani aplauzom pozdravili predsednika udruženja Ne damo Jadar Zlatka Kokanovića.

Povezane vesti

„A u prvoj kući do Zlatka ruča predsednik Srbije, trenutno je na ručku u toj kući, samo jednoj u Jadru u Nedeljicama“, kaže ona.

Kako je rekla, „oni koji brane Jadar će danas biti na blokadi“.

„A oni koji vole rudnik i slušaju ono što predsednik ne može da ispoštuje, biće dole u porti naše crkve, koja je za nas nažalost zaključana, ali za predsednika nije, jedan čovek nije mogao da obavi parastos ocu“, kaže ona.

Objašnjava da je njihov uslov za susret sa predsednikom bio da „snimaju svi mediji“.

„Pristao je na sve, a onda je uveče nazvano iz kancelarije predsednika i rečeno da sutra ujutru predsednik dolazi, pa da se vidimo, rekli su da ne mogu nezavisne televizije, to su Đilasove, zbog toga je sve otkazano. Nismo hteli na takav način“, kaže Petković.

Ona ističe da „predsednik može da pokušava“.

„Rekao je sam da će doći u Nedeljice kada budu gotove studije, kad ih on bude pogledao, ja ne znam gde su mu studije. Vrlo me zanima ako ga neko bude pitao ono što bismo ga pitali mi – šta preporučuje narodu – da proda zemlju ili ne“, rekla je.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare