Gosti N1: Đoković iskorišćen za političke poene, odluka bila očekivana

Vesti 16. jan 202212:09 > 12:3034 komentara
N1

Australijska vlada iskoristila je slučaj Novaka Đokovića za sticanje političkih poena, smatraju novinar Sport kluba Nebojša Višković i Adam Pikok, novinar Koda.

Povezane vesti:

“Novak se pojavio u pravom trenutku – nekoliko meseci pred izbore – da se skupe politički poeni”, rekao je Višković.

Pikok objašnjava da je Đokovićeva najava na Instagramu da je dobio medicinsko izuzeće i da će doći na Australijan open isprovocirala ljude u Australiji, gde je stopa vakcinisanosti 90 odsto i na nevakcinisane se gleda sa podozrenjem.

“Političari kad vide da se neko ljudi, da postoji bes, oni će to iskoristiti pred izbore da sakupe političke poene”, rekao je Pikok.

On smatra da bi “bila jedna od većih katastrofa i sramota ukoliko bi mu (Đokoviću) zabranili ulazak na tri godine”, što je moguće nakon odluke da mora da napusti zemlju.

Dodaje i da je “nacionalna sramota” to što je Đoković bio zatvoren u hotelu.

Nebojša Višković kaže da je odluka austrlijskog suda bila očekivana, a da je Đoković uradio pravo stvar time što se posle nje samo kratko oglasio.

Prema njegovim rečima, činjenica da se zdrav čovek smatra pretnjom po javno zdravlje “pokazuje koliko je planeta otišla dođavola”.

Na pitanje da li je Đoković zaista predstavljao veliku opasnost od raspirivanja antivakserskog raspoloženja, kako je tvrdila Vlada Australije, Pikok kaže da razume taj argument, ali da su takva osećanja svejedno postojala u zemlji.

“Shvatam argument ministra ali ne verujem da je to bila neka opasnost”, kazao je on.

Kaže da veliki broj Australijanaca misli da je Đoković pokušao da zaobiđe pravila.

“Naravno, možda je njegova perspektiva potpuno drugačija. Ja to shvatam, zato što je Novak uradio ono što su od njega tražile lokalne vlasti i teniski savez, ali sve se to pretvorilo u političku igru”, smatra Pikok.

Osim Đokovića, iz istih razloga su iz Australije deportovani teniserka Renata Voračova i trener Filip Serdarušić, koji su prethodno pušteni da uđu u zemlju, a gosti N1 smatraju da vlasti nisu bile poštene prema njima.

“Apsolutno nisu. Samo zbog toga što želite da napravite primer od najboljeg igrača na svetu, promenite mišljenje i proterate i ove druge”, kaže Pikok.

Višković smatra i da ovakav ishod “može da bude dobra stvar za Novaka”.

“On nije baš potpuno sa ove planete, ima neverovatnu sposobnost da loše stvari stavi iza sebe”, smatra on.

Komentari

Vaš komentar