Gosti N1: Koga briga šta je Neša rekao Dijani, Stefanović – najnoviji negativac

Vesti 22. jun 202210:43 > 10:502 komentara
Izvor: N1

Glavni i odgovorni urednik Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) Stevan Dojčinović rekao je gostujući u Novom danu N1 da je ministar odbrane Nebojša Stefanović izneo neke nove detelje u slučaju Hrkalović, dok je ona u intervjuu optužila njega da stoji iz svega. "Razlikuju se njihovi istupi, Stefanović je izneo neke detalje za koje nismo znali, putovanje u Izrael, gde joj se pridružio dečko, i da je Aleksandar Papić posećivao Belivuka. Izneo je par nekih konkretnih događaja, tužilaštvo može da se bavi. Ona ga je uopštenije napala, njihovi nastupi se svode na to da se vidi ko će na koga da prebaci da je sarađivao sa Belikuvkom, oboje su branili predsednika", rekao je Dojčinović. Advokat Božo Prelević rekao je da pogrešan pristup na ovo gledati kao na raspravu nekog Neše, Đuke i Dijane. "Predsednik i ministar odbrane i koordinator svih službi bezbednosti i član Visokog saveta sudstva i bivši predsednik Odbora za pravosuđe jedan drugom imputiraju da imaju saradnju sa užasnim kriminalom. To su ljudi koji su dobili izbore, razumete kakva je ovo tragedija, i jedni i drugi u svom pobedničkom, ulizničkom kapacitetu brane velikog vođu", rekao je Prelević.

Govoreći o prisluškivanju, Prelević se pita da li bio problem da je predsednik države razgovarao sa akademicima i dodaje da je problem što – nije.

„Tom i takvom vođi odgovara i ovaj član VSS i ministar odbrane. Jadno pravosuđe, ne znam kako mođe to da izdrži. Napad korišćenjem suda da se ugasi svetlo. Ovo je takav napad na sud i tužilaštvo, putem medija pokazuju kako snažno ruše sud i tužilastvo, pokazuju da država neće postojati posle njih, koga briga šta je rekao Neša Dijani. Dva državna funkcionera optužuju jedan drugog da su opljačkali narod jer su bili u vezi sa mafijom, ako građani to ne vide, onda ne znam šta treba da vide. Ovo je neizlečiva bolest“, kaže advokat Prelević.

Povezane vesti:

Dojčinović je rekao da ne razume celu stvar oko prisluškivanja i da malo toga znamo.

„Tolika buka se digla, pisalo se mesecima, u suštini malo znamo. Ne postoji jasan odgovor, ko ga je prisluškivao, niko nije uhapšen, niko nije odgovarao. Dijana ga optužuje da je on (Stefanović) imao saznanja o tome, prisluškivanja se stvarno desilo“, rekao je Stevan Dojčinović.

Urednik KRIK smatra da se stvara slika da je Nebojša Stefanović neka vrsta odmetnutog člana SNS koji je smeštao predsedniku.

„To je neka medijska slika, građani shvataju da je on ministar odbrane. Hoće da pokažu da sve te stvari od ubistva, sve loše, medijski prebacuju sa predsednika na državnog krivca, ranije je to bio Mišković koji stoji iza svega, pa je bio Đilas, sada je Stefanović taj neki najnoviji negativac. Za ovaj režim, da bi opstajao, uvek mora da ima neprijtalje“, rekao je Dojčinović.

Prelević navodi da je ovo kontrolisani sukob, koji već ide u neželjenom pravcu po nas.

„Da se ovo desilo u nekoj evropskoj zemlja, Vlada ne bi mogla da opstane. Pogledajte Crnu Goru, imate dva policajca na čijim računima milioni evra, drama traje i traje. Verujem da će neko objaviti neki podatak koji će preliti času. Sudije i tužioci na ovo gledaju sa gađenjem, narod je glasao za ovo, to je depresivno, trebaće nam mnogo da izađemo iz ovoga“, dodao je Prelević.

Komentari

Vaš komentar