„Gradina kamenolom“ negira da zagađuje i da ima veze sa pretučenim aktivistom

Vesti 23. sep 202218:49 3 komentara
N1

Direktor firme "Gradina kamenolom" Miloš Dobrijević negirao je da ta kompanija ima bilo kakve veze sa prebijanjem aktiviste Miroslava Perovića i naglasio da već godinu dana ne izvode radove u mestu Pogradina. Direktor demantuje i da "Gradina kamenolom" zagađuje pijaću vodu.

Povezane vesti

Dobrijević se oglasio pošto je jedna je od aktivistkinja inicijative „Odbranimo Gradinu“ Branka Jeftić Marković izjavila da je incident sa prebijanjem Miroslava Perovića u Beogradu, i još neki koji se dešavaju u njihovom kraju, povezan sa pokušajima kompanije „Gradina kamenolom“ da u mestu Podgradina izgradi kamenolom. Ona je rekla i da im je poslednjih dana zamućena pijaća voda, a to povezuje sa nelegalnom akumulacijom koju je izgradio radnik „Gradine kamenoloma“.

Direktor kompanije u saopštenju navodi da već mesecima trpe medijske napade od strane pojedinaca koji u javnosti nastupaju predstavljajući se kao ekološki aktivisti. „Očigledno je u prethodnih nekoliko dana došlo do ubrzanja ove, slobodno možemo reći, permanentne kampanje protiv nas i našeg poslovanja, kako bi se skrenula pažnja sa stvarnih ekoloških problema s kojima suočavaju stanovnici opštine Kosjerić“, ističe u saopštenju.

Iz „Gradina kamenoloma“ kažu i da već godinu dana ne izvode radove, niti su u mogućnosti da pristupe parcelama koje su u njihovom vlasništvu. „Uprkos tome, navedeno je da naša firma zagađuje pijaću vodu, što predstavlja još jednu u nizu lažnih optužbi koje se tendenciozno plasiraju s ciljem da se naruši reputacija naše firme“, stoji u saopštenju.

„Stoga, želimo da naglasimo da su navodi aktivistkinje, objavljeni u tekstu ‘Meštani Podgradine izgradnja kamenoloma zamutila pijaću vodu’ u potpunosti netačni i da priča o ‘diskretnoj povezanosti’ naše firme sa prebijanjem aktiviste namenski plasirana kako bi javnost stekla utisak da naša firma stoji iza ovog krivičnog dela i kako bi se unutar lokalne zajednice stvorio negativan stav o nama i našem poslovanju“, navodi direktor te kompanije i dodaje:

„Kao što smo u prethodnom periodu sudskim putem dokazali da su prijave podnete protiv nas neutemeljene i lažne, dokazaćemo i da ovi navodi nisu istiniti. Podsećamo javnost da firma ‘Gradina kamenolom’ poseduje sve neophodne dozvole i da smo, sledeći zakonsku proceduru, započeli naše aktivnosti na ovom području. To znaju i oni koji mesecima iznose neistinite tvrdnje o nama i koji svojim javnim istupima ugrožavaju bezbednost naših zaposlenih“, piše u saopštenju.

Direktor „Gradina kamenoloma“ navodi i da će svaki čin agresije i eventualne napade na imovinu ili zaposlene tretirati kao posledicu kampanje koja se vodi protiv njih.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare