Građani Mirijeva blokirali ulicu, protestuju zbog izlivanja fekalija

Vesti 09. okt 202212:34 47 komentara
Privatna arhiva

Stanari Ulici Jovanke Radaković od broja 37 do broja 39, u beogradskom naselju Mirijevo, danas su blokirali tu ulicu jer mesecima imaju problem sa izlivanjem fekalija na trotoaru i kolovozu.

Oni su na kolovoz stavili kontejnere.

Fekalije se izlivaju iz cevi koje pripadaju stambenim zgradama u Ulici Nikole Doksata, a ugrađene su kroz zemlju i direktno se sve izliva na trotoar i kolovoz.

Kako je za FoNet izjavio stanar David Slavković, oni već mesecima šalju dopise Javno komunalnom preduzeću „Beogradski vodovod i kanalizacija“, a oni im odgovaraju da nisu nadležni jer se radi o privatnim priključcima i upućuju ih na komunalne inspekcije.

Privatna arhiva

„Na blokadu ulice smo se odlučili zato što niko neće da reši ovaj problem, a ako ova blokada ne urodi plodom, sledeći naš korak će biti blokada opštine Zvezdara i odlazak do čuvene institucije, zvana Gazela“, rekao je Slavković.

On je naveo da se u blizini nalazi i vrtić, da građani ne mogu da idu trotarom jer je prekriven fekalijama, pa onda idu kolovozom, rizikujući živote.

Predsednik opštine Zvezdara posetio stanare u Mirijevu: Što pre rešiti problem

Predsednik beogradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić posetio je  stanare u naselju Mirijevo, koji imaju problem sa izlivanjem fekalija po trotoaru i kolovozu, i istakao da taj veliki ekološki problem mora što pre da se reši.

„Ovo predstavlja veliki ekološki problem, ali stvar je u tome što to potiče sa privatne parcele. U narednim danima organizovaću sastanak sa predstavnicima stanara i predstavnicima gradskih vlasti“, rekao je Jeremić za FoNet.

Fonet/Marko Dragoslavić

On je naveo da se stanari žale i da se pojavilo klizište u Ulici Jovanke Radaković kod broja 37b i 37i.

„To isto moramo da rešimo kako ne bi došlo do veće tragedije. Što se tiče izlivanja fekalija, mi ćemo to rešiti, razumem bes i nezadovoljstvo građana“, kazao je Jeremić.

Stanari u Ulici Jovanke Radaković danas su blokirali ulicu skoro dva i po sata i za sutra najavili novi protest.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare