Novi gradonačelnici Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka položili zakletve

Vesti 25. maj 202311:48 > 19:40 9 komentara

Novi gradonačelnici Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka, Iljir Peci, Ljuljzim Hetemi i Izmir Zećiri, položili su zakletve.

„Zaklinjem se da ću svoje dužnosti i ovlašćenja kao predsednik opštine Zubin Potok obavljati časno i lojalno, nepristrasno po savesti i u skladu sa zakonom, kako bih svima obezbedio uslove za miran život“, rekao je Zećiri pred odbornicima opštine, prenosi RTK.

Posle zakletve zatražio je od odbornika da budu dovoljno odgovorni da građanima Zubinog Potoka ponude sve usluge bez razlike.

„Zahtevam da izvršavamo sve usluge i zahteve građana, a posebno srpske većinske zajednice, da budemo zajedno i jedinstveni u svakodnevnom radu. Da budemo maksimalno fokusirani na poštovanje zakona Republike Kosovo na celoj teritoriji opštine Zubin Potok“, izjavio je on.

Zećiri je rekao da će se uskoro sva opštinska odeljenja voditi, kako je istakao, po republičkim zakonima.

On je naveo da će nastojati da proširi komunikaciju sa srpskom zajednicom, koja je većinska u opštini Zubin Potok.

Peci: Obezbediti uslove za miran život svim građanima

Novi gradonačelnik Zvečana Iljir Peci je poručio da će svoje dužnosti obavljati časno i lojalno na nepristrasan način i da će težiti da obezbedi uslove za miran život svih građana bez razlike.

Zakletvu su položili i odbornici ove opštine.

Iljir Peci položio je zakletvu u Osnovnoj školi „Isa Boljetini“ u selu Boljetin.

Gradonačelnik Leposavića zakletvu položio u osnovnoj školi

Nešto posle 13h, u mestu Šaljska Bistrica u opštini Leposavić zvanično je na dužnost gradonačelnika najveće opštine na severu Kosova stupio i Ljuljzim Hetemi.

Hetemi iz Pokreta Samoopredeljenje, koji je na izborima od 23. aprila osvojio ukupno 100 glasova ili 73,5 odsto, zakletvu je položio u Osnovnoj školi „Kadri Bistrica“, prenosi KoSSev.

U prisustvu odbornika, on je odmah imenovao i potpredsednicu Skupštine opštine Leposavić i to iz srpske zajednice, Draganu Miletić, kao i predsednika SO – Gorskog Burića.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare