Gradonačelnik Čačka o blokadi u Preljini: Građani opet žrtve Đilasove politike

Vesti 04. jan 202215:45 5 komentara
N1

Gradonačelnik Čačka i visoki funkcioner Spske napredne stranke Milun Todorović ocenio je da su građani, ali i mnogi putnici koji prolaze kroz Čačak, u ponedeljak "ponovo bili žrtve Đilasove besmislene politike blokade puteva" u Preljini.

„Iako su aktivisti stizali iz svih krajeva Srbije, u ponedeljak ih je bilo jedva nekoliko desetina. Ne vidim nijedan opravdan razlog za nove blokade puteva. Što se tiče promocije njihovih stranaka, mogli su ih bez problema realizovati na mestima na kojima je to po zakonu dozvoljeno“, naveo je Todorović u pisanoj izjavi.

On je naveo da je, „zarad istine“, predsednik Srbije Aleksandar Vučić „učinio sve da se poštuje volja naroda“, kada je u pitanju povlačenje Zakona o eksproprijaciji i stopiranje svih aktivnosti kompanije Rio Tinto.

Ta aktivnost je, dodao je, „ista ona sa kojom su prethodne ugovore i dozvole potpisali predstavnici bivše vlasti, čije su oličenje Boris Tadić, Bojan Pajtić, Vuk Jeremić i Dragan Đilas“.

„Jučerašnje nasilje nad građanima je očajnički potez bezidejnih uposlenika Dragana Đilasa, poput Nebojše Zelenovića i Mladjana Đorđevića, koji je uzgred i Đilasov kum, u pokušaju da otmu poneki politički poen. Jučerašnjim okupljanjem još jednom su pokazali ne samo da su u političkom paradoksu, već i u političkom klimaksu. Davno prošlo vreme“, naveo je Todorović.

Todorović, koji je i predsednik Gradskog odbora SNS, zamolio je građane „da ne nasedaju na njihove provokacije“, a državne organe pozvao da rade u skladu sa zakonom i omoguće svima pravo na slobodu kretanja, koju im garantuje Ustav Republike Srbije.

Oko sto građana blokiralo je u ponedeljak od 13 do 16 časova Ibarsku magistralu u Preljini kod Čačka, na poziv ekoloških organizacija koje zahtevaju od države da obustavi projekat „Jadar“ i raskine sve ugovore sa Rio Tintom i drugim kompanijama koje se bave iskopavanjem litijuma i drugih metala u Srbiji.

Na blokadi Ibarske magistrale u Preljini bili su prisutni i beogradski arhitekta Dragoljub Bakić, predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, predsednik Dveri Boško Obradović i predsednik Pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare