Gradonačelnik Đurić: POKS više nije deo vlasti u Novom Sadu

Vesti 06. feb 202311:22 3 komentara
Shutterstock / Irma eyewink

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić izjavio je da Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) više nije deo izvršne vlasti u tom gradu jer, kako je objasnio, "drugačije vidi budućnost Srbije".

On je saopštenju zahvalio POKS-u na dosadašnjoj saradnji, te naveo da stranke „koje suštinski drugačije vide budućnost Srbije, pa samim tim i Novog Sada“, više nisu deo izvršne vlasti u tom gradu.

Predsednik POKS-a Vojislav Mihailović je nedavno zatražio raspisivanje prevremenih izbora za predsednika Srbije i ocenio da glasači Aleksandra Vučića nisu glasali da se potpiše „nemačko- francuski sporazum“ o odnosima Srbije i Kosova.

Gradonačelnik Novog Sada je naveo i da su u poslednjih deset godina, od kada je Srpska napredna stranka nosilac vlasti u tom gradu, ostvareni finansijska i politička stabilnost.

Ostvarene rezultate u svim oblastima života ocenio je kao fantastične.

“Novosađani ni u jednom momentu, a bilo je teških perioda izazvanih epidemijskom krizom, nisu morali da brinu da li će imati uredne komunalne usluge ili davanja iz budžeta”, naveo je Đurić.

Dodao je da je reč o politici “prosperiteta i razvoja”, politici koja “donosi nove fabrike i nova radna mesta”, kao i politici koja, kako je kazao, ; “ni na jedan koji način neće ugroziti mir i stabilnost, niti budućnos dece”.

POKS je, u saopštenju iz beogradske stranačke centrale, tu odluku SNS, kao i odluku da POKS isključi i iz lokalne vlasti u Bečeju, ocenio kao očekivanu i logičnu, te ukazao da to neće uticati na promenu politike stranke.

Mihailović je naveo da su politike dve stranke „duboko suprotstavljene“ po pitanju strategija odbrane Kosova.

„Smatramo da je politika vladajuće koalicije, popuštanja prema zapadu vrlo pogrešna i duboko u suprotnosti sa vitalnim interesima države Srbije i srpskog naroda“, izjavio je on.

Mihailović smatra i da je nespojivo da POKS učestvuje u vlasti sa SNS na lokalnom nivou, bez obzira što ona ima „komunalni karakter“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare