Gradonačelnik Kraljeva na kafanske račune 2,5 miliona: Red ćuretine, red lososa

Vesti 20. mar 202319:31 85 komentara

Na osnovu zahteva za pristup informacijama od javnog značaja, otkriveno je da je gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić prošle godine na kafanske račune potrošio preko 2,5 miliona dinara. Ali, sudeći po fiskalnim računima na kojima su najčešće bili losos i ćuretina, uglavnom su to bile noćne posete isključivo sa državnim funkcionerima, a računi su izdavani posle ponoći.

Na osnovu podataka do kojih su došli odbornici opozicije u Kraljevu, milionske sume iz kase Grada Kraljeva utrošene su na kafanske račune. U svemu tome veoma je zanimljiv detalj da su računi izdavani posle ponoći i da su na meniju gradonačelnika Kraljeva bila skupa pića i jela, najviše losos i ćurke.

„Na 99 odsto računa se nalazi ista hrana, odnosno isti meni. Na svakom računu imamo losos „La Mediterana“ i ćuretinu u sosu od brusnice. I tako je na svim računima. To znači da se svi predstavnici ministarstava hrane lososima i ćurkama, jedu posle ponoći u Kraljevu, i uvek ih služi isti konobar“, kaže odbornik Ivan Matović.

Ali, prema mišljenju ovog odbornika u lokalnoj skupštini, sve to otvara jednu drugu sumnju.

N1

„Sumnju otvara da je gradonačelnik uzimao račune posle završene smene. Koliko znam, taj restoran, odnosno kuhinja i ne radi posle ponoći. Pretpostavljam da mu je taj jedan isti čovek davao fiskalne račune i otkucavao ih po završetku smene. Gradonačelnik je taj novac podizao, i svi ovi predstavnici ministarstava verovatno nikada nisu ni bili u Kraljevu“, smatra on.

Na osnovu ovih računa, najveći broj večera u Kraljevu napravljen je sa predstavnicima Kancelarije za javna ulaganja, kao i sa predstavnicima nekoliko ministarstava. Svi ti ručkovi i večere, oko 90 odsto, obavljeni su u istom restoranu.

„Ovo može biti indikativno za izvesne koruptivne radnje, iako su u ovom trenutku na nivou spekulacije. Ali, ako jeste, onda je to samo vrh ledenog

brega koji je uočljiv i vrlo lako može da se dokaže. Nas zapravo brine na šta su sve spremni kada su u pitanju neke ozbiljnije koruptivne radnje, kao što je na primer trgovina uticajem“, kaže Mihailo Kolović iz Lokalnog fronta.

Na poleđinama računa gradonačelnik Terzić je pisao zašto se bilo u kafanama, navodeći često da je razlog poseta ministara i državnih sekretara.

N1

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić nije se javljao na naše pozive, pa smo tako ostali uskraćeni za odgovore na pitanja o potrošenom novcu na pomenute račune, kao i o tome zašto su oni nastajali posle ponoći.

Komentari (85)

Vidi sve komentare