Gradonačelnik Pirota: Vanredna situacija dok se cisterne ne sklone sa šina

Vesti 27. dec 202217:37 4 komentara
Tanjug/Aleksandar Ćirić

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić kaže da merne stanice pokazuju da su vrednosti ispod referentnih, kao i da su izveštaju predati Institutu Batut i da se čeka njihovo mišljenje da li može da se suspenduje naredba da deca ne idu u vrtiće i škole. "Ako mišljenje budu pozitivno, tokom večeri ćemo doneti odluku da deca mogu da idu", rekao je Vasić za N1.

POVEZANE VESTI:

Napominje da odluka o vanrednoj situaciji do daljeg ostaje na snazi o da neće biti ukinuta dok se ne uklone prevrnuti vagoni.

„Fomiran je tim u okviru Ministarstva saobraćaja, njime koordinira Anita Dimovski, ona je pomoćnik ministra za železnički transport, okupila je ekipu i napravili su korake za uklanjanje cisetrni. Najpre će ukloniti ove koje su ostale, onda će popraviti prugu, pa će ukloniti prevrnute. Kada budu njih uklanjali verovatno ćemo ponovo da blokiramo autoput, kada budu uklanjali cisterne izvršićemo evakuaciju ljudi da na najbezbedniji način budu uklonjene prevrnute cisterne“, rekao je Vasić.

Poručuje da svako treba da radi svoj posao i da će tužilaštvo prikupiti dokaze i objaviti koga je okarakterisalo kao okrivljenog.

„Mi treba da sprečimo posledice i vratimo se normalnom životu“, kaže gradonačelnik Pirota.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare