Gradonačelnik Valjeva otputovao u Novi Sad sa aktivistima SNS, prekida tradiciju

Vesti 04. avg 202218:1716 komentara
Kolubarske.rs

Danas je iz Valjeva put Novog Sada, na obeležavanje Dana sećanja na stradale i prognane u akciji "Oluja", otišlo desetak autobusa u organizaciji Srpske napredne stranke, prenosi portal Kolubarske.rs.

Izvor Kolubarskih.rs iz SNS kaže da je Valjevo „dobilo kvotu od 600 ljudi, koliko je trebalo da obezbedi za odlazak u Novi Sad na obeležavanje Dana sećanja“.

Pročitajte još

„Pozivu“ ili, kako kaže sagovornik Kolubarskih, „nalogu“ su se u najvećem broju odazvali zaposleni u Gradskoj upravi i javnim ustanovama i preduzećima, među njima i oni koji rade na privremenim i povremenim poslovima.

Izvor Kolubarskih.rs objašnjava da je „kvotu za Valjevo odredio predsednik IO SNS Darko Glišić, a ukoliko poverenik valjevskih naprednjaka ne ispuni zadatak, mora da piše obrazloženje“.

Među pristalicama Srpske napredne stranke na peronu Lastine autobuske stanice, odakle su nešto posle 14 časova otputovali u Novi Sad, bio je i gradonačelik Valjeva Lazar Gojković, koji je i poverenik Srpske napredne stranke u Valjevu.

Zbog odlaska u Novi Sad, gde će večeras od 20 časova na Trgu slobode biti obeležen Dan sećanja na stradale i prognane u oružanoj akciji „Oluja“, gradonačelnik Valjeva neće otvoriti Tešnjarske večeri, što je višegodišnja tradicija.

Na pitanje Kolubarskih.rs da li će i ove godine otvoriti Tešnjarske večeri, gradonačelnik kaže da „nije planirano da ove godine otvara“. Nije odgovorio na pitanje ko planira kada će gradonačelnik Valjeva otvoriti Tešnjarske, a kada ne i od koga ili čega to zavisi?

Na pitanje da li večeras neće otvoriti valjevski letnji festival zbog toga što će u to vreme biti na Trgu slobode u Novom Sadu, po zadatku partije, gradonačelnik Lazar Gojković je odgovori -: „Ne, jedno sa drugim nema nikakve veze“.

Komentari

Vaš komentar