Gradske službe će danas očistiti septičku jamu u Mirijevu „koliko je to moguće“

Privatna arhiva

Sa građanima iz Ulice Jovanke Radaković, koji nekoliko dana protestuju zbog izlivanja kanalizacije, održan je sastanak u Opštini Zvezdara na kom je dogovoreno da će gradske službe danas izvršiti čišćenje septičke jame "koliko je to moguće", kao i da će ulica biti dekontaminirana.

Povezane vesti

Sastanku su prisustvovali predsednik Opštine Zvezdara Vladan Jeremić, kao i predstavnici gradske vlasti, među kojima je bio i gradski menadžer Miroslav Čučković. Prisutni su bili i građani koji žive u Ulici Nikole Doksata, gde se nalazi septička jama koja uzrokuje probleme sa izlivanjem kanalizacije, kao i predstavnici „AS Lazić“ preko čijeg placa prolazi kanalizaciona cev.

Jelena Nikčević, predstavnica građana koji žive u Ulici Jovanke Radaković, rekla je za N1 da će, uprkos obećanjima, danas biti održana protestna šetnja od sporne ulice do kancelarije SNS u Mirijevu jer će tada, kako je rekla, tamo biti predsednik Opštine Zvezdara Vladan Jeremić.

Nikčević je istakla da je predsednik Opštine Zvezdara na sastanku izrazio razumevanje za probleme građana iz Ulice Jovanke Radaković, ali ne i gradski menadžer koji ju je nazvao „TV zvezdom“ zbog njenog javnog istupanja u vezi sa problemom sa kojim se ona i njene komšije suočavaju već mesecima.

Sledeći sastanak, sa istim učesnicima, biće održan u subotu u 14h u Opštini Zvezdara, na kom bi trebalo da se razgovara o daljim načinima za rešavanje problema.