Granate i municija svuda oko Slobode – čišćenje još nije počelo, meštani se boje

Vesti 21. jun 202119:077 komentara

Meštane, koji žive u blizini fabrike "Sloboda" u Čačku, sačekala je druga eksplozija i pre nego što je započelo saniranje terena nakon one pre 18 dana. Kako smo se uverili, čišćenje granata koje su se nakon prve eksplozije razletele po livadama još nije ni počelo. One su i dalje rasute van kruga fabrike i predstavljaju opasnost.

Dva dana nakon snažne eksplozije u fabrici „Sloboda“ sumira se šteta. Ali, izgleda samo virtuelno. Jer, niko ne saopštava koliko je baruta eksplodiralo i koliki su gubici fabrike. Setimo se da je predsednik Srbije, još u toku gašenja požara posle prve eksplozije, znao kolika je šteta.

Povezane vesti:

Sada ne samo da ne znamo šta je sve stradalo, već ne znamo ni uzroke tih eksplozija. Ali, zato granate, upaljače i municiju različitog kalibra možete da vidite na svakom koraku, pa i više od kilometra od ograde fabrike. One koji su bili vidljivi sami su obeleženi trakom, ostali čekaju da ih neko pronađe.

Meštani koji žive u blizini, a reč je uglavnom o bivšim ili sadašnjim radnicima, kažu da nisu zadovoljni kako rukovodstvo „Slobode“ vodi ovu fabriku u poslednjih deset godina.

Dve ogromne eksplozije u čačanskoj Slobodi, u razmaku od dve nedelje, pokrenule su pitanje dalje proizvodnje, a samim tim i poslovanje fabrike namenske industrije. A radnici bi mogli da se vrate na posao tek za dve nedelje.

N1

Meštani koji su bili evakuisani od subote uveče, vratili su se svojim kućama. Grad Čačak je saopštio da će komisije za procenu štete obići stanovnike i ustanoviti kolike su bile razmere ove eksplozije.

U toku današnjeg dana, vojni helikopteri su, noseći vodu, u nekoliko navrata nadletali područje na kojem se u nedelju uveče pojavio novi požar. Kako smo saznali, preletanja su organizovana kako bi se natopila zemlja na mestu požara i pripremio teren za dolazak ekipe deminera.

Komentari

Vaš komentar