Granični prelaz Horgoš 2 otvoren samo za izlaz automobila iz Mađarske

Vesti 03. jul 202209:01 > 09:07 0 komentara
N1

Mađarsko-srpski granični prelaz Reske 2 - Horgoš 2 danas će biti otvoren samo za izlaz automobila i putnika iz Mađarske.

„Cilj je da se povećanjem izlaznih traka ubrza prelazak granice, odnosno smanji zadržavanje na graničnom prelazu Reske-Horgoš na auto-putu“, navodi se u saopštenju mađarske policije koje je prenela Radio-televizija Srbije.

Radno vreme graničnog prelaza Reske 2 – Horgoš 2 je od 7 do 19 časova, a preostalih osam graničnih prelaza sa Mađarskom danas će raditi uobičajeno, u oba pravca.

Pojačan intenzitet saobraćaja

Vozače i danas očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na autoputevima koji iz pravca Mađarske i Hrvatske vode ka Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Crnoj Gori, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).

Srazmerno većem broju vozila i pojačanom saobraćaju što je karakteristično za letnju turističku sezonu, povećava se i broj saobraćajnih nezgoda, a najčešći uzroci su neprilagođena brzina, nepoštovanje saobraćajnih propisa i umor za volanom, navodi AMSS.

Vozači se upozozavaju na visoku temperaturu.

Nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Na putničkim terminalima graničnih prelaza vozila na Horgošu na ulazu čekaju 45 minuta, na izlazu na prelazu Gradina 70 minuta i na prelazu Preševo 30 minuta.

Kamioni se na prelazu Šid zadržavaju oko jedan sat.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja za sve kategorije vozila.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!