Grbović: Poraz na predsedničkim izborima doveo bi do pada SNS na svim nivoima

Vesti 14. dec 202109:04 20 komentara
N1

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović ocenio je da je neophodno da opozicija uđe u drugi krug predsedničkih izbora, jer se, prema njegovim rečima, "tu nalazi centar političke moći Srpske napredne stranke (SNS)".

„Moramo da nateramo (predsednika Srbije i SNS Aleksandra) Vučića da se suoči sa protivnikom i da se zaista kreira referendumska atmosfera. Poraz na predsedničkim izborima bi doveo do ubrzanog pada na svim nivoima, jer bi se razbio mit o nedodirljivosti vlasti SNS“, rekao je Grbović za list Nova.

Povezane vesti

Ocenio je da opozicija na lokalnim izborima u Beogradu „mora da ide na pobedu“, dok na republičkom nivou „moraju da onemoguće SNS da samostalno ima većinu“.

Prema njegovim rečima, iako je došlo vreme da opozicija predstavi svog predsedničkog kandidata, taj izborni proces još uvek nije završen.

„Postoje predlozi nekih imena i čekamo rezultate istraživanja kako bismo videli ko od njih ima najveći potencijal za pobedu“, kazao je Grbović.

On je rekao da je ideja o potpredsedniku Narodne Stranke Zdravku Ponošu kao zajedničkom kandidatu opozicije mogla da bude dobro rešenje.

„To sam rekao zato što mislim da čovek tog formata, životnog i profesionalnog iskustva i integriteta bi mogao da bude, ne samo dobar kandidat, već i dobar predsednik sutra“, ocenio je Grbović.

Istakao je i da ne misli da jedino nestranačka ličnost može da pobedi Vučića na predsedničkim izborima.

Kako je rekao, predizborna kampanja bi trebalo da počne do nove godine i dodao da očekuje da će opozicioni blok okupljen oko Demokratske stranke, Stranke slobode i pravde, Narodne stranke i Pokreta slobodnih građana uglavnom nastupati zajedno tokom kampanje.

Komentari (20)

Vidi sve komentare