Grčić podneo ostavku: „Sa Zoranom Mihajlović energetski sistem osuđen na smrt“

Vesti 12. jan 202210:18 > 10:41 224 komentara
Nova.rs/Vesna Lalić

V.d. direktora EPS Milorad Grčić podneo je ostavku na tu funkciju, prenose beogradski mediji. Grčić je istovremeno premijerki Ani Brnabić poručio da je "elektroenergetski sistem osuđen na smrtnu kaznu" ako Zorana Mihajlović ostane ministarka.

Prorežimski mediji citiraju Grčićevo pismo, koje je, kako navode, uputio državnom vrhu, i u kojem je navodno poručio da ako se dozvoli da „elektroenergetski sistem Srbije vode ljudi poput Zorane Mihajlović, Srbija će postati šaka jada, koju svako može da pozoba“.

POVEZANE VESTI:

„Sada, kada više nisam vršilac dužnosti direktora EPS-a, kada mogu da kažem ono što mi na srcu leži, ne mareći za hijerarhiju, upozoravam vas na sledeće. Ako gospođa Zorana Mihajlović ostane na čelu Ministarstva rudarstva i energetike duže od tri meseca, ako bude vodila to ministarstvo i jedan jedini dan posle izbora, naš elektroenergetski sistem je osuđen na smrtnu kaznu, na potpunu propast“, naveo je Grčić u pismu predsednici Vlade Ani Brnabić.

On je istakao da Mihajlović radeći za svoje „mentore iz zapadnih ambasada i svoje poslovne partnere, ne uništava samo jedno od najvažnijih ministarstava, ona potpuno razgrađuje naš celokupni elektroenergetski potencijal i uništava taj sektor koji je srce naše države“.

Grčić je dodao da kao čovek, koji „nema visoke titule“, nije vaspitan tako da ume na pravi način da se „smeška licemerima iz kruga dvojke“, i da su mu Srbija i „naš narod, naša država, u srcu“.

On je upozorio i zamolio Brnabić da preduzme sve kako bi na čelo Ministarstva rudarstva i energetike nakon izbora došao neko „ko voli svoju državu, a ne samo svoj džep i svoju fotelju, koju pokušava da sačuva preko zapadnih ambasadora“.

Zaključio je da je sebe na poslu direktora EPS „dao u potpunosti, jer veruje istinskom patrioti i zaštitniku svog naroda, predsedniku Aleksandru Vučiću“.

Podsećamo, predsednik Aleksandar Vučić je poslednjih nedelja više puta javno pozvao Grčića da preuzme odgovornost zbog brojnih havarija u EPS-u, zbog čega se u javnosti spekulisalo da će Grčić podneti ostavku, ali se to nedeljama odlagalo.

Za sada nije poznato ko će biti njegov naslednik, ali se pominje da će to biti Miroslav Tomašević.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare