Grčića više niko ni ne pominje, ali na račun Zorane Mihajlović nižu se optužbe

Vesti 13. jan 202219:14 > 19:41 72 komentara

Samo dan pošto je Milorad Grčić podneo ostavku i odgovornost prebacio na ministarku rudarstva i energetike, provladini mediji otvorili su priču o tome da je Mihajlović stranim ambasadama dostavljala podatke o energetskom sistemu. Predsednik u seriji havarija vidi, kako objašnjava, tragediju u odnosima unutar vlasti i najavljuje da će novi v.d. direktora EPS-a biti postavljen za dva dana.

Dok kao bivši v.d. čeka, kako je to predsednik sročio, nešto drugo da radi, Mića vrši dužnost, tj. upire prstom – ako, kako kaže, i jedan dan posle izbora Mihajlović ostane ministarka, energetski sistem osuđen je na smrtnu kaznu.

„Milorad Grčić kao građanin može da govori šta god hoće, ali da kao direktor mora da položi račune. Nije Zorana zapalila bager, Grčić je pokušavao da svoju odgovornost prebaci na druge i normalno je da prema nekom ko je protiv nestručnosti i nerada ima otpora“, navodi Zorana Mihajlović.

POVEZANE VESTI:

Zbog serije havarija i predsednik je ušao u zonu visokog napona.

„Neko bi rekao da se neka grčka tragedija dogodila u Srbiji, ja ovo posmatram kao tragediju u našim odnosima unutar vlasti, zato što hoću da radite više, da radite bolje. On verovatno smatra nju krivcem za svoj odlazak , ona verovatno smatra njih, ne znam…nedovoljno stručnim ili poslušnim“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar vučić.

„Jel treba da postoji neka reakcija Vlade, kada neko napada članove Vlade ili da se ovo razjasni, da li je istina to što on kaže o njoj ili ona o njemu? Jel mislite da građanima prija kad se ovako optužuju, a da ne vide rezultat?

Vučić: Ne mislim da prija, mislim da je bolje da otvoreno razgovaraju i iznose argumente, a vlada će na kraju da donese svoje odluke.

A jedan od članova Vlade na nacionalnoj frekvenciji komentarisao je navode da je ministarka Mihajlović navodno stranim ambasadama dostavljala podatke o energetskom sistemu.

„Ukoliko je to istina to je prvorazredni skandal, a to će se naravno ispitati“, kaže ministar građevinarstva Tomislav Momirović.

Novinar: Večernje novosti su ozbiljan medij, ako oni to stave na naslovnu stranu to je preozbiljno da bi se preko toga prešlo da vas ne pitamo i zato izvinite molim Vas…

Momirović: Apsolutno se slažem, zato i odgovram bez obzira što pričamo o kolegama iz Vlade.

A priča o tome čiji je Mihajlović špijun vodila se i na drugoj nacionalnoj frekvenciji, dok su ministarku okruživali trubači.

Marić: On je otkrio da ti radiš za Ruse, a svi misle da ti radiš za Amerikance…

Zorana Mihajlović: Ovo je fenomenalno (smeh) jel to onda znači da mene Šešelj voli ako ja radim za Ruse

Sindikalci iz EPS-a ne misle kao Šešelj, već zaključuju da radeći za svoje mentore iz zapadnih ambasada, ministarka razgrađuje elektroenergetski sektor.

„Dirigovani napadi Mihajlovićeve na EPS nisu u kontekstu popravljanja situacije u smislu stabilnosti energetskog sistema Srbije, već u pravcu ispunjenja njenih ciljeva, datih obećanja i preuzetih obaveza od stranih lobija da EPS spusti na kolena i od Srbije napravi energetskog zavisnika. Njen zadatak i uloga kao ministarke jeste da urušavanjem energetskog sistema osakati EPS kako bi ga rasprodala u bescenje“, naveo je Sindikat radnika EPS-a.

I dok ministarka prognozira da će zbog neznanja i javašluka biti potrebno nekoliko godina da se stabilizuje sistem u Kolubari, a predsednik najavljuje da će za dva dana EPS dobiti novog direktora, javnost i dalje ne zna cenu energetskog kolapsa. Zna se samo ko će to da plati.

Vučić: Pa mi plaćamo.

RTS: Kad kažete mi mislite na građane?

Vučić: Mislim na sve nas i plaćamo dobro.

RTS: Kako mislite da platimo ako ne poskupi struj?

Vučić: Ma plaća Vlada zato i govorim da imamo dobru finansijsku situaciju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare