Grenel: Kurti odbacio svaku ideju koju su do sada predložile EU i SAD

Vesti 19. avg 202207:26 > 08:03 179 komentara
N1/arhiva

Bivši specijalni izaslanik predsednika SAD za pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel naveo je da je kosovski premijer Aljbin Kurti u četvrtak u Briselu "odbacio svaku ideju koju su do sada iznele Evropska unija i Sjedinjenje Američke Države".

POVEZANE VESTI

„Kurti je odbacio svaku ideju koju su do sada izneli EU i SAD. EU je zaista frustrirana“, napisao je Grenel na Tviteru.

Dodao je i da su „predstavnici EU zatražili su od Kurtija i Vučića da ostanu duže kako bi nastavili da pokušavaju“, kako bi se postigao neki dogovor.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je u četvrtak učestvovao u dijalogu sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem i predstavnicima EU u Briselu, kazao je da je dan bio težak i da ne može da kaže da je uspešno završen.

„Težak dan je za nama, bio je težak dan za sve građane Srbije, za celu našu zemlju, i ne mogu da kažem da je uspešno završen, ali se uzdržavam od svih drugih komentara, jer se nadam i želim da verujem da je moguće da nekim čudom postignemo nekakvo kompromisno rešenje u danima koji su pred nama, i zato ću nastaviti da se borim za mir i stabilnost“, kazao je Vučić u videu objavljenom na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

I visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel rekao je posle sastanka sa Vučićem i Kurtijem da „nažalost, nije postignut dogovor, ali to nije kraj priče“.

„Dve strane su se dogovorile da proces mora da se nastavi i razgovor će se nastaviti narednih dana, jer još ima vremena do 1. septembra, ja ne odustajem“, kazao je Borel.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare