Grmljavinska oluja u Beogradu, RHMZ izdao upozorenje

Vesti 09. jun 202300:04 4 komentara
grmljavina
ToufikTabikh/ Unsplash

Jaka grmljavina, praćena sevanjem, poremetila je san Beograđanima u noći između četvrtka i petka.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je hitno upozorenje na obilne pljuskove s grmljavinom na području Beograda.

„Do 00:30 u zapadnim i jugozapadnim delovima Beograda (na potezu od Batajnice do Stepojevca) očekuju se lokalno obilni pljuskovi sa grmljavinom i količinom kiše od 10 do 30 mm za kratko vreme, lokalno i više“, saopštili su iz RHMZ-a.

Najjači udar očekuje se oko i posle ponoći, a prvi na udaru ovog sistema naći će se Surčin, Batajnica, Zemun i Novi Beograd, a potom i ostali delovi grada, pa i sam centar Beograda.

„Jaka konvektivna oblačnost koja je zahvatila zapadne i jugozapadne delove Beograda u narednih sat (do 01:10 sati) premeštaće se preko centralnih ka istočnim delovima grada uslovljavajući lokalno obilne pljuskove sa grmljavinom i količinom kiše od 20 do 40 mm za kratko vreme, lokalno i više, kratkotrajnu pojavu grada i jak vetar“, dodali su iz RHMZ-a.

Sutra se u Srbiji očekuje promenljivo oblačno i nestabilno vreme, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji će lokalno biti obilniji uz kratkotrajnu pojavu grada naročito u drugom delu dana.

Vetar slab, promenljiv.

Najniža temperatura od 14 do 17 stepeni, a najviša od 24 do 27 stepeni.

U Beogradu se sutra takođe očekuje promenljivo oblačno i nestabilno vreme, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji u pojedinim delovima grada lokalno mogu biti obilniji uz kratkotrajnu pojavu grada.

Vetar slab, promenljiv.

Najniža temperatura oko 17 stepeni, a najviša oko 25 stepeni. U narednih sedam dana zadržaće se promenljivo i nestabilno vreme, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, koji će lokalno biti veoma obilni uz grad. Najviša dnevna temperatura u većini mesta od biće 23 do 27 stepeni.