Grupa građana Heroji, kojoj je GIK Novi Sad vratio listu, prikupila dovoljan broj potpisa

Vesti 12. maj 202422:36 11 komentara
N1

Grupa građana Heroji - Miša Bačulov, prikupila je više od 1.000 potpisa u roku kraćem od 24 časa, što je dovoljno za izlazak na izbore.

„Uprkos svim opstrukcijama i pritiscima koje smo trpeli, neizmerno zahvalni dobrim ljudima koji su nas podržali, uspeli smo ono što je naizgled delovalo kao nemoguće. Grupa građana Heroji – Miša Bačulov, ponovo je prikupila više od 1000 potpisa svojih sugrađanki i sugrađana u roku kraćem od 24 časa“, navode iz Grupe građana Heroji.

Oni su se zahvalili Novosađankama i Novosađanima.

Pročitajte još:

„Hvala što ste ustali, stali uz nas i pokazali da ste heroji našeg grada“, naveli su.

Podsetimo, Gradska izborna komisija (GIK) Novi Sad juče je odbila izbornu listu grupe građana “Budi heroj – Miša Ronin Bačulov” jer jedan od kandidata ima pasiviziranu adresu, međum Miša Ronin Bačulov za N1 kaže da je u pitanju sabotaža i da je ovo jedini način aktuelne vlasti da se bori protiv opozicije i građana.

Ova grupa građana, takođe, kad im je odbijena izborna lista, nije mogla da dobije nijednog notara ili opštinskog overivača, što otežava prikupljanje potpisa u zakonski utvrđenom roku. Kako reporterka N1 navodi, za ponovnu predaju liste do danas, u 23.59 tj. 12. maj pre ponoći.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare