Grupa mladića pokušava da spere farbu sa murala Ratku Mladiću

Vesti 10. nov 202114:15 > 14:45 72 komentara
N1

Grupa mladića koja se nalazi kod murala sa likom Ratka Mladića pokušava da ga vrati u pređašnje stanje. Oni su doneli flašice sa vodom, sunđere i četke, i pokušavaju da skinu farbu koja je prosuta po muralu, javlja reporterka N1.

Ekipa N1 je pokušala da sazna da li ovi mladići pripadaju nekoj organizaciji. Oni su naveli samo da žive u tom kraju, i da su se organizovali zato što su patriote. Poriču da ne pripadaju bilo kojoj organizaciji. Nekih pola sata pre nego što su se pojavili, oko murala se šetao i lider Srpske desnice Miša Vacić. Tokom prepodneva je bilo vidljivo prisustvo policajaca u civilu, a tokom dana su se oko murala bile prisutne samo novinarske ekipe, javlja reporterka N1.

Povezane vesti

Tokom njenog uključenja u program N1, jedan od mladića koji je brisao farbu sa murala je prišao novinaru koji je slikao ovu situaciju, i ušao u verbalnu raspravu sa njim. Nakon rasprave i uvreda, situacija se smirila.

„Nemoj da provociraš, ne isplati ti se… Mi radimo svoj posao, ti radi svoj… Mi ne priznajemo genocid u Srebrenici, i Srbija kao država nije priznala da je Ratko Mladić nekakav fašista. Ovde nije lik Hitlera ni Musolinija. Mi ne kršimo nijedan zakon,  osim možda narušavanja fasade. pritom, ništa tu nema uvredljivo. Ne znam u čemu je vaš problem“, poručio je jedan od mladića koji se predstavio kao Petar Mihajlović i koji je negirao da pripada nekoj organizaciji.

Podsetimo tokom prepodneva Član Socijaldemokratske partije Đorđo Žujović je bacio kreč na mural sa likom Ratka Mladića.

„Ovo će tek da bude prekrečeno. Ovo je bukvalno neka vrsta slike ili poruke”, rekao je Žujović za N1.

On je kazao da „nije normalno“ da se iz bilo kog dela Srbije šalju “slike koje nas opisuju kakvi nismo”.

„Ovo nije narod zločinaca, nije narod ljudi koji mrze, građani Srbije vole i poštuju drugog i drugačijeg“, poručio je Žujović.

Pogledajte izveštaj reporterke N1 u okviru emisije N1 Studio Live:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare