Grupa mladih najavila: Pešice iz Beograda i Novog Sada za Gornje Nedeljice, protiv Rio Tinta

Vesti 23. jun 202421:17 10 komentara
N1

Grupa mladih iz Beograda i Novog Sada najavila je da će 25. juna krenuti pešice za Gornje Nedeljice, kako bi se pridružili protestu protiv Rio Tinta, zakazanom za 28. jun.

U pozivu koji je uputio aktivista i član pokreta Marš na Drinu Ivan Bjelić piše da je okupljanje planirano za 25. jun kod železničke stanice Novi Beograd u 6.00, odakle će, sa ekipom iz Novog Sada krenuti put Gornjih Nedeljica.

„Cilj ovog marša je jasan – branimo našu zemlju, branimo vodu, branimo ceo živi svet i budućnost Srbije koja se našla na putu onima koji žele da je pokore i od nje naprave siromašnu koloniju koja nema budućnost“, navodi se.

Pročitajte još:

Dodaje se da su odlučni da pruže pomoć meštanima doline Jadra koji se ne sučeljavaju samo sa kompanijom već i sa, kako su ukazali „ozbiljnom propagandnom mašinerijom“ od strane vlasti koja „lobira za stranu kompaniju, strani kapital i lični profit“.

„Nakon 110 godina, opet kreću u marš na Drinu“, i to pešice iz Beograda putevima srpske vojske u Prvom svetskom ratu – preko planine Cer u dolinu Jadra“, navodi se. Naveli su da je ovoga puta, njihova borba za zaštitu života u Srbiji usmerena na kompaniju Rio Tinto“ a koju su nazvali „privatnim okupatorom“.

Pozvali su građane da im se pridruže ili pruže bilo koju vrstu pomoći.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare