Halabrin i Mihajlović: Snimali nas telefonom u kafiću, o sinovima ne znamo ništa

Vesti 27. jan 202217:39 > 17:58 7 komentara
N1

Majke Mara Halabrin i Sanja Mihajlović, koje tragaju za istinom o svojim sinovima, kažu da su nedavno sedele u kafiću, razgovarale i razmenjivale informacije, kada su primetile da ih snimaju telefonom.

„Mi sedimo i razgovaramo, o nekim stvarima ne razgovaramo telefonom, delimo informacije, nađemo se i razgovaramo, uvek smo se nalazile na istom mestu, nije prvi put da primetimo da imamo pratnju. Smenjivali su se ljudi i snimali nas telefonom“, priča Sanja Mihajlović.

„Ja sam to shvatila više kao zastrašivanje. Išla sam u policiju da pitam da li su dali nalog, oni kažu ne, što bi nas neko pratio. Počeo je inspektor Babić da se smeje, kaže – da se ne bavite nezakonitim radnjama, to je ružno da se tako ponaša. Ako su znali gde sedimo, gde smo se našli, locirali su nas, ne može bilo ko da locira telefone, to je povezamo sa policijom“, kaže Mara Halarbin.

POVEZANE VESTI:

„Posle toga se nije ponovilo. Ono što mi radimo je za institucije smešno, ali nećemo odustati, zaslužili smo da znamo šta se desilo našoj deci i da dobijemo pravdu. Ne radimo ništa nezakonito, imamo cilj da saznamo šta se desilo našoj deci“, dodaje Mihajlović.

Podsećamo, Aleksandar Halabrin nestao je 20. marta 2020. godine, a njegovo telo pronađeno je u maju iste godine. Od tada do danas nisu identifikovani nalogodavci i izvršioci ovog ubistva. Goran Mihajlović nestao je 1. aprila 2019. godine i do danas nije pronađen, niti njegova porodica raspolaže bližim informacijama o njemu.

„Nikakve informacije, nedavno sam bila u policiji i stekla sam utisak da i ne rade više na tom slučaju, advokat je naložio tužilaštvu da se ispitaju još neki, vidim da su nezainteresovani. Čak i poslednji kontakt, Vladimir Kovačević Kovač, koji je u zatvoru, ja pitam da li ćete ga ispitati, oni kažu hoćemo, ali ne znamo kad. Ja to tumačim da ne smeju. Pojavio se snimak Vulina sa Kovačem kad se slikao, čitali smo da je bio blizak s Dijanom Hrkalović, spominjao se i sa Danilom Vučićem. Kada su ušli u onaj kafić, Kovač, tu je bio i moj sin, Stefanović je sedeo za stolom, tu je bio i Alibeg, slika govori više od reči, ja mislim da oni ne smeju da ispituju Kovača i da je on sklonjen u zatvor. Država ne želi da se sazna, telo mog sina se skrivalo, pronađeno je 16. maja a ja sam dobila ceduljicu da dođem po telo 20. maja, pet dana su skrivali telo“, kaže Mara Halabrin.

Sanja Mihajlović smatra da su institucije zakazale i da ne rade svoj posao.

„Moj sin je nestao pre skoro tri godine, redovno sam išla u policiju, sad više nemam potrebe da idem. Isti odgovor dobijam – nema rezultata. Treba da držimo pažnju na nestanke, ne samo mog sina, strašno je da institucije ne rade ništa po tom pitanju“, kaže Mihajlović.

Na pitanje da li su posle hapšenja Veljka Belivuka očekivale poziv policije, Halabrin kaže da su je u policiju pozvali dva puta.

„Jednom kad sam dobila informaciju da je Aleksandra ubila država, pozvao me je Ilija Milačić, verovatno je hteo da vidi šta znam. Ja tad nisam znala za Belivuka, drugi put su me zvali posle hapšenja Belivuka, pitali su me gde je Aleksandar imao tetovaže, mladeže, belege, ja ih pitam jel vi to smeštate i Aleksandra Belivuku, ja ne znam, moguće je i to, oni – pa kao ne, videla sam da ne govore istinu. Onda se u novinama pojavilo Aaleksandrovo ime da se povezuje ali je onda nestalo“, rekla je Halabrin.

„Ja u mom slučaju ne znam da li postoji istraga i da li se moj sin s bilo kim povezuje. Mene su jednom pozvali da pitaju gde je moj sin imao tetovaže i niko me više nije zvao“, dodaje Mihajlović i podseća da je jednom bila i privedena.

„To privođenje vidim kao maltretiranje i ispitivanje koliko znamo, mi smo bili u situaciji da moramo da sarađujemo sa institucijama. Ja jesam pribavila video nadzor, ali sve ostalo je trebalo da odrade institucije, ja nemam tu moć. Svelo se na to da institucije ne rade ništa. Ja nisam imala loše iskustvo sa policijom, uvek su me primili, ali nije stvar da me prime, treba da postoji rezultat. Svi znaju šta se desilo sa našom decom, samo Mara i ja ne znamo tačno. Nikad nas niko nije pozvao iz kabineta ministra, ako tražimo odgovor, neko da se udostoji i da nam da. Vodile smo same svoju istragu, a s druge strane naišle smo na zid“, kaže Mihajlović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare