Halabrinova majka: Neko nam je ubio sinove, a sada kao da hoće da ubiju i majke

Vesti 21. jul 202118:06 > 18:2112 komentara

"Nama je neko ubio sinove, a sada kao da hoće da ubiju i majke", ovako je Mara Halabrin, majka ubijenog Aleksandra, komentarisala objavljivanje fotografija osakaćenih tela ljudi, za čija se ubistva sumnjiči klan Veljka Belivuka.

Kako kaže, ostala je šokirana i dodaje da su ovo gori snimci od onih koji su prvi prikazani.

„Ja sam krišom pogledala u prste tog dečka da nisu Aleksandrovi, grozno, nemam reči. To nije edukativno kao što su rekli, ako to neko gleda i misli da je edukativno to je strašno“, kaže Halabrin.

Podsećamo, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je na televiziji sa nacionalnom frekvencijom objavio delimično cenzurisane fotografije obezglavljenih tela. On je, gostujući na TV Pink, kazao da su u pitanju fotografije koje su nađene na mobilnim telefonima članovima kriminalne grupe Veljka Belivuka, a da su svi zločini počinjeni u kući u Ritopeku.

Povezane vesti:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je odbacio kritike objavljivanja fotografija oskaćenih tela i istakao da bi uradio isto kao i ministar unutrašnjih poslova, koji ih je pokazao na televiziji.

Mara Halabrin kaže da stiče utisak da se to radi zarad kampanje.

„Nisam član nijedne stranke, ja sam majka koja je ostala bez ikoga, imala sam samo njega, ako im je bio cilj da će nešto ovim postići, sebi nisu pomogli. Ovo je strašno“, naglašava.

Kaže da se, kada se te fotografije pojave na televiziji, svima u kući bude loše.

„Mi se naježimo ili prebacimo kanal, ali opet vas kopka i pogledate, to je za nas nešto, čak i mom sinu kojeg sam sahranila ima valjda pravo da počiva u miru, ja ne znam da li je on mučen ili nije, meni policija nije ništa rekla, mislim da je ovo strašno“, kaže ona.

Kaže i da kada je Aleksandar nestao nije imala saradnju sa sedmim odeljenjem i da njen sin nije tražen.

„Jeste malo tražen u policijskoj stanici Plandište gde sam ga prijavila. Sedmo odeljenje je dva puta odbilo da me primi. Molila sam, svaki dan sam odlazila kod inspektora, da se pregledaju kamere, on je nestao na Banjici. Otiša je da se nađe sa Vladimirom Kovačevićem Kovačom, rekao je vraćam se za dva sata, došao je kod njega jedan drug, policiji je potvrđeno da se našao s Kovačem na Banjici“, priča majka ubijenog Aleksandra i dodaje da dobija informacije da nema ništa novo povodom slučaja, kao i da se možda neće ništa saznati ili da će se saznati za 10-20 godina.

Ne očekuje da će ubice biti privedene pravdi.

„Kad pomenem njegov zadnji kontakt policiji, koji bi mogao nešto znati, Kovač neće da govori o tome, brani se ćutanjem. Policija ga je samo jednom ispitala dok je bio u zatvoru. Više ga ne pozivaju, insistiram da ga pozovu, nemoguće ako su se čuli svakodnevno da ne zna s kim se družio. Javni tužilac mi je rekao – nisu ljudi veverice da ih hvatamo tako, stičem utisak kao da Vladimira Kovačevića neko štiti“, rekla je.

Komentari

Vaš komentar